SRC 4 Nedir
|

2024 SRC 4 Nedir?

SRC 4 nedir, SRC 4 nasıl alınır, SRC4 Belgesini kimler alabilir ya da SRC 4 Belgesini kimler almalıdır, SRC 4 fiyatı nedir ve SRC4 Belgesi için gereken şartlar nelerdir gibi sorularınıza aradığınız cevapları ayrıntılı bir şekilde cevaplayarak sizleri bilgilendirmeye çalışıyoruz.

SRC 4 Nedir?

SRC 4 Belgesi Nedir sorusunu soruyor ve SRC4 Belgesi Almak istiyorsanız yazımızı detaylı bir şekilde okumanızı tavsiye ederiz.

Kurumumuz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından SRC4 Belgesi vermeye yetkili kurumdur. SRC 4 Belgesi Başvuru ve SRC4 Belgesi Müracaat edecek kişilerden istenilen ilk şart en az ilkokul mezunu olmasıdır.

SRC4 Belgesi;

SRC 4 Belgesi nedir, Yurtiçi Yük Taşımacılığı faaliyeti gösteren ticari araç sürücülerinin taşımacılık faaliyetine devam edebilmesi için gerekli olan Mesleki Yeterlilik Belgesidir. Ticari taşımacılık yapan araç sürücüsünün SRC4 Belgesi gibi Psikoteknik Belgesi alması da zorunludur. Psikoteknik Belgesi hakkında bilgi almak için +90 216 493 6 493 numaramızdan irtibata geçebilirsiniz.

SRC 4 Nedir
SRC 4 Nedir

SRC 4 Neden Gerekir?

Ticari amaçla Yük taşımacılığı ve Lojistik faaliyeti sürdüren ticari araç sürücüleri taşımacılık yapmaya devam edebilmek için SRC 4 Belgesini almak zorundadır. SRC4 Belgesi olmadan yük taşımacılığı yapan ticari araç sürücülerine ve ruhsat sahibine olmak üzere idari para cezası yaptırımı bulunmaktadır.

SRC4 Fiyatı Nedir?

SRC 4 Belgesi nedir sorusunun yanında siz değerli okurlarımız için merak edilen SRC Belgesi fiyatları hakkında bilgi vermek isteriz.

  • SRC 1 Belgesi fiyatı Uluslararası Yolcu Taşımacılığı Belgesi; 6.400,00 TL‘dir.
  • SRC 2 Belgesi fiyatı Yurtiçi Yolcu Taşımacılığı Belgesi; 5.760,00 TL‘dir.
  • SRC 3 Belgesi fiyatı Uluslararası Yük, Kargo ve Eşya Taşımacılığı Belgesi; 6.560,00 TL‘dir.
  • SRC 4 Belgesi fiyatı Yurtiçi Yük, Kargo ve Eşya Taşımacılığı Belgesi; 5.760,00 TL‘dir.

SRC Belgeleri kapsamları gereği SRC1 Belgesi, SRC2 Belgesini kapsar yani SRC1 Belgesine sahip sürücü SRC2 Belgesine de sahip olmuş olur. Böylece Uluslararası yolcu taşımacılığı belgesi olan SRC1 Belgesini Yurtiçi yolcu taşımacılığı belgesi olan SRC2 Belgesi yerine kullanabilir. Aynı zamanda SRC3 Belgesi, SRC4 Belgesini kapsar yani SRC3 Belgesine sahip sürücü SRC4 Belgesine de sahip olmuş olur. Böylece Uluslararası yük, kargo ve eşya taşımacılığı belgesi olan SRC3 Belgesini Yurtiçi yük, kargo ve eşya taşımacılığı belgesi olan SRC4 Belgesi yerine kullanabilir. 

SRC2 Belgesini Kimler Alabilir?

  • Yurtiçi Yük Taşımacılığı yapan ticari araç sürücüsü,
  • Yurtiçi Yük Taşımacılığı sektöründe çalışmak isteyen sürücüler,
  • Lojistik sektöründe iş bulmak isteyen kişiler,

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Mesleki Yeterlilik Belgesi vermeye yetkili olan kurumlara başvuru yaparak ve gerekli olan şartları yerine getirerek SRC4 Belgesi olan Yurtiçi Yük Taşımacılığı belgesini alabilirler.

SRC 4 Nedir
SRC 4 Nedir

SRC4 Nasıl Alınır?

SRC4 Belgesi almak uzun bir süreç gibi düşünülse de sanılanın aksine 1 Ayda SRC 4 Belgesi almak mümkündür. SRC 4 eğitimi ve SRC4 Belgesi vermeye yetkili olan kurumumuz sayesinde 1 Ayda SRC4 Belgesine sahip olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken  +90 549 493 42 42 numaralı telefonumuzdan danışmanlarımız ile görüşerek 1 Ayda SRC4 Belgesi almak için detayları öğrenebilirsiniz.

SRC4 İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

SRC4 Belgesi için gereken şartlar; başvuran kişinin en az ilkokul mezunu olması gerekmektedir. SRC4 Belgesi almak için başvuran kişinin  4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve Yönetmeliği uyarınca uyuşturucu ve silah kaçakçılığı, kaçak insan taşımacılığı veya ticareti gibi konulardan sicil kaydının bulunmaması gerekmektedir. Aynı zamanda 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve yönetmeliği uyarınca SRC4 Belgesinin SRC4 Belgesi vermeye yetkili kurumdan alınması gerekmektedir. Aksi takdirde SRC4 Belgesi geçerli olmayacak ve Yurtiçi Yük Taşımacılığı faaliyeti yapan araç sürücülerine idari para cezası uygulanacaktır. 

Bu gibi durumlara maruz kalmamak adına Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ve Mesleki Yeterlilik Belgesi vermeye yetkili olan kurumumuz Denge Ulaştırma Hizmetlerine +90 549 493 4242 numaralı telefonumuzdan danışmanlarımız ile görüşebilir ve SRC4 Belgesi ile ilgili değil SRC1 Belgesi, SRC2 Belgesi SRC3 Belgesi, ODY Belgesi ve ÜDY Belgesi hakkındaki tüm bilgilere de ulaşabilirsiniz.

Src Dışında Hangi Belgeler Gereklidir?

Ticari olarak karayolu üzerinde yapacağınız taşımacılık türüne uygun kullanacağınız araç için ehliyet belgesi ve psikoteknik belgesi gerekmektedir.

src belgesi çeşitleri, src belgesi zam gelmeden hemen al
src belgesi zam gelmeden hemen al

2024 SRC Belgesi fiyatları yazımızı okuyarak ödeme konusunda yardım alabilirsiniz. Aklınıza takılan bilgileri bizlere hemen sorabilirsiniz.

Psikoteknik noktasında merak ettiklerinizi sitemizi ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Detaylı Bilgi Almak İçin;

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir