SRC Belgesi Fiyatı Ne Kadar 2023

SRC Belgesi Fiyatı Ne Kadar? 2023

SRC Belgesi fiyatı ne kadar, Src belgeleri diğer belgelere nazaran uygun fiyatlar sunulmaktadır. Src 1 fiyat, Src 2 fiyat, Src 3 fiyat ve Src 4 fiyat için sizlere detaylı bilgileri aktaracağım.

Mesleki yeterlilik belgesi olan SRC belgesi oldukça önemli bir belgedir. Kanunen zorunlu bir belgedir ve alınmadığı takdirde para cezası ile karşı karşıya gelinebilir.

SRC Belgesi Fiyatı Ne Kadar src belgesi zam gelmeden hemen al
SRC Belgesi Fiyatı Ne Kadar src belgesi zam gelmeden hemen al

SRC Belgesi Fiyatı Ne Kadar

SRC belgeleri kendi aralarında ayrılır. Bunlar SRC 1, SRC 2, SRC 3 ve SRC 4 olarak görülmektedir. SRC1 belgesi uluslararası yolcu taşımacılığı belgesidir. SRC2 belgesi ise yurtiçi yolcu taşımacılığı belgesidir. SRC3 belgesi uluslararası eşya-kargo taşımacılığı belgesidir.SRC4 belgesi ise yurtiçi eşya-kargo taşımacılığı belgesidir. Bu belgelere baktığımızda bazı belgeler birbirlerini kapsamaktadır.

SRC Belgesi Fiyatı Ne Kadar
SRC Belgesi Fiyatı Ne Kadar

SRC 1 yani uluslararası yolcu taşımacılığı belgesi SRC 2 yani yurtiçi yolcu taşımacılığı belgesini kapsamaktadır.

SRC 3 yani uluslararası eşya-kargo taşımacılığı belgesi SRC 4 yani yurtiçi eşya-kargo taşımacılığı belgesini kapsamaktadır.

SRC belgeleri Ülkemizde uygulanan 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamına göre zorunlu tutulmuştur.

SRC Belgesi fiyatı ne kadar, SRC belgeleri kendi aralarında çeşitlilik gösterdiği gibi SRC fiyatları da farklılık göstermektedir. Denge SRC,ODY ve ÜDY kurumu olarak fiyat listemiz siz değerli şoförler için minimum seviyesine çekilmiştir. Bu fiyatlar ise ;

  • SRC 1 Belgesi Uluslararası Yolcu Taşımacılığı : 6.500,00 TL yerine 5.000,00 TL
  • SRC 2 Belgesi Yurtiçi Yolcu Taşımacılığı : 5.000,00 TL yerine 4.000,00 TL
  • SRC 3 Belgesi Uluslararası Eşya-Kargo Taşımacılığı : 6.500,00 TL yerine 5.000,00 TL
  • SRC 4 Belgesi Yurtiçi Eşya-Kargo Taşımacılığı : 5.000,00 TL yerine 4.000,00 TL
SRC Belgesi Fiyatı
SRC Belgesi Fiyatı

SRC Belgesi Sınavı Nasıl Yapılır?

SRC Belgesi Fiyatı Ne Kadar, Ülkemizde birçok alanda iş imkanı bulunmaktadır. Bu iş imkanlarından bazıları ticari araç kullanan şoförler ve ağır vasıta kullanan şoförlerdir. Bu iş imkanları için çok önemli belgeyi almaları şoförler için kanunen zorunlu tutulmuştur. Zorunlu tutulan belge bir mesleki yeterlilik belgesidir. Mesleki yeterlilik belgesinin ismi ise SRC belgesidir. SRC belgesi sürücü belgesinin kısaltmasıdır.

SRC belgesi almak isteyen değerli şoförler SRC kurslarına veya SRC merkezlerine ulaşıp başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru esnasında şoförlerden bir takım evraklar istenmektedir. Bu evraklar olmadan SRC belgesi için yapılacak sınava kayıtlarınız yapılamamaktadır. Bu evrakları şöyle sıralayabiliriz;

  • Nüfus Cüzdanı
  • 2 adet Biyometrik Resim
  • Diploma Fotokopisi
  • Sabıka Kaydı

Bu evraklar SRC kurslarına veya SRC merkezlerine götürülüp toplandığı zaman SRC sınavı için kayıtlarınızı başlatmış olursunuz.

Değerli ticari araç ve ağır vasıta şoförleri , istenilen evraklar toplandıktan sonra sizleri bekleyen uzman hocalar tarafından hazırlanmış eğitimlere katılım göstermeniz gerekmektedir. Uzman hocalar sizleri yani SRC belgesi almak için yapılacak sınava düzenli bir şekilde hazırlamaktadır. Aynı zamanda Denge SRC,ODY ve ÜDY merkezi olarak derslerimiz online da sunulmaktadır. Böylelikle hem kendi işinize devam edebilir hem de derslere katılım sağlayarak kolayca SRC belgesi için hazırlanmış olan SRC sınavını geçebilirsiniz.

SRC belgesi almak için girmeniz gereken SRC sınavı 2’ye ayrılmaktadır;

  • Teorik Sınav
  • Uygulamalı Sınav

Değerli şoförler gireceğiniz teorik sınav sizler için özel olarak hazırlanmış 40(kırk) sorudan oluşmaktadır.40(kırk) adet sorunun cevabını bulmak için derslere katılım sağlamanız gerekir.40(kırk) adet soru sorulan teorik sınavda her soru 2.5(iki buçuk) puan olarak belirtilmiştir ve ona göre hesaplanmıştır. Siz değerli şoförler olarak teorik sınavdan geçmeniz için 70(yetmiş) puan almanız yeterlidir.

Ticari ve ağır vasıta şoförleri teorik sınavdan geçtiğiniz takdirde, uygulamalı sınava geçiş hakkı kazanmış olursunuz. Uygulamalı sınav 3(üç) adet sorudan oluşmaktadır. Uygulamalı sınavda sorulan 3(üç) soru adından anlaşılacağı gibi hareketli sorular veya hareketsiz sorular olabilmektedir. Uygulamalı sınavdan başarı ile geçmek isteyen şoförler en az 2(iki) adet soruya doğru bir şekilde cevap vermesi gerekmektedir.

SRC Belgesi Sınavı Fiyatı
SRC Belgesi Sınavı Fiyatı

SRC Belgesi Sınavsız Nasıl Alınır?

SRC belgesi yani mesleki yeterlilik belgesini sınavsız bir şekilde alabilirsiniz. Tabi ki sınavsız SRC belgesini almak için şart oluşturulmuştur.

Değerli sürücülerin aklına devamlı takılan ve çok önemli bir soru olan Sınavsız SRC belgesini nasıl alabilirim? olmuştur. Değerli şoförler eğer B, C, E, D sınıfı ehliyet belgelerinizden herhangi birine sahipseniz ve bu ehliyet belgeleri 05.02.2003 tarihinden önce ise sınavsız bir şekilde SRC belgenizi alabilirsiniz. Ehliyet sınıflarına göre de bu şartlar değişiklere mazur kalabilmektedir. Eğer ticari araç ve ağır vasıta şoförleri bu şartları sağlayamıyor ise SRC kursları veya SRC merkezlerinden SRC eğitimi alıp SRC sınavına girmeleri gerekmektedir.

Psikoteknik kayıtlarımız devam etmektedir.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir