SRC 2 Belgesi Nasıl Alınır
|

2024 SRC 2 Belgesi Nasıl Alınır?

SRC 2 Belgesi nasıl alınır sorusu SRC 2 Belgesi konusunda en sık sorulan sorudur. Bu makalemizde SRC 2 Belgesi nasıl alınır sorusunu detaylı bir şekilde cevaplayacağız. Yapılan işin nitelik ve kapsamına uygun olarak karar verilmesinden sonra yapılacak ilk işlem SRC 2 Belgesi vermeye yetkili bir SRC Kursuna başvuru yapmaktır. Yazımızın devamında SRC 2 Belgesi nasıl alınır ve SRC 2 Belgesi için gerekli evrakların neler olduğuna değineceğiz.

SRC 2 Belgesi Nedir?

  • SRC 2 Belgesi; Yurtiçi Yolcu taşımacılığı işi yürüten kişilerin Taşımacılık faaliyetlerine devam edebilmeleri için almak zorunda oldukları Mesleki Yeterlilik Belgesidir. SRC 2 Belgesine sahip olmayan kişi Yurtiçi Yolcu taşımacılığı faaliyetini sürdüremez ve denetimlerde cezai yaptırımla karşılaşır. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için yazının devamını okuyarak SRC 2 Belgesi nasıl alınır öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda SRC 1 Belgesi almak belge sahibini direkt olarak SRC 2 Belgesi sahibi yapar. Yani SRC 1 Belgesi alan kişi uluslararası yolcu taşımacılığı faaliyetini sürdürdüğü gibi yurtiçi yolcu taşımacılığı faaliyetini de sürdürebilir.
SRC 2 Belgesi Nasıl Alınır
SRC 2 Belgesi Nasıl Alınır

SRC 2 Belgesi Başvurusu Nasıl Yapılır ve SRC 2 Belgesi Nasıl Alınır?

SRC 2 Belgesi nasıl alınır sorusunun temeli SRC 2 Belgesi vermeye yetkili Milli Eğitim Bakanlığı onaylı SRC Kursuna başvuruda bulunarak SRC 2 Belgesine kayıt aşamasını gerçekleştirmektir. SRC 2 Belgesine kayıt yaptıran kişi SRC 2 Belgesi kursiyeri olarak adlandırılır ve SRC 2 Belgesi alma yolundaki ilk adımını atmış olur.

SRC 2 Belgesi Gerekli Evraklar Nelerdir?

SRC 2 Belgesi kayıt aşamasında SRC Kursuna ibraz etmeniz gereken evraklar mevcuttur. Bunlar;

  • Ehliyet ve kimlik fotokopisi
  • 2 adet biometrik fotoğraf
  • Sabıka kaydı
  • Diploma fotokopisi veya Öğrenim belgesi

Bu evrakları eksiksiz sağlayan kişiler SRC 2 Belgesi almak için SRC Kursuna kayıt olabilirler.

SRC 2 Belgesi Fiyatı Kaç TL’dir?

SRC 2 Belgesi nasıl alınır, tabi ki SRC 2 Belgesi kayıt işleminin ardından SRC Kursunun eğitim ve belgelendirme için talep etmiş olduğu SRC 2 Belgesi fiyatını ödeyerek. 2024 SRC 2 Belgesi fiyatı 5.760,00 TL’dir. Detaylı bilgi ve güncel fiyatlar için SRC Kursu ile iletişime geçmenizi öneririz.

SRC 2 Belgesi Eğitimleri ve SRC 2 Belgesi Dersleri Nedir?

SRC 2 Belgesi kaydını gerçekleştiren SRC 2 Belgesi kursiyeri, SRC Kursunun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan SRC 2 Sınavına uygun olarak düzenlenmiş SRC 2 Belgesi eğitim ve SRC 2 Belgesi derslerine katılarak SRC 2 Sınavına hazırlanır. Bu etapta SRC 2 Belgesi kursiyerinin SRC 2 Sınavında başarı elde edebilmesi için SRC Kursunun düzenlediği SRC 2 Belgesi derslerine katılması ve verilen SRC 2 Belgesi eğitimlerini tekrar etmesi önem arz etmektedir.

SRC 2 Belgesi Nasıl Alınır
SRC 2 Belgesi Nasıl Alınır

SRC 2 Belgesi Dersleri Nelerdir?

SRC 2 Belgesi nasıl alınır sorusunun en önemli yanıtı SRC 2 Belgesi derslerini takip etmek ve eksiksiz katılım göstermektir. SRC 2 Belgesi Eğitimi 36 saattir. SRC 2 Belgesi derslerine genel itibari ile bakacak olursak; 

  • Ulusal Ulaştırma Mevzuatı,
  • Trafik Kuralları ve Cezalar,
  • Yolcu Taşıma, Trafik, Ulaştırma ve Turizm Mevzuatı,
  • Yolcu Taşımacılığı,

şeklinde özetleyebiliriz. SRC 2 Belgesi Eğitim ve SRC 2 Belgesi Derslerini daha detaylı incelemek isterseniz 2024 SRC 2 Belgesi Eğitimi yazımızı okuyabilirsiniz.

SRC 2 Sınavı

SRC 2 Belgesi nasıl alınır sorusuna SRC 2 Sınavı hususunda değinecek olursak, SRC 2 Sınavında adaylara sunulan 40 soruluk bir test bulunmaktadır. SRC 2 Sınavında adayın başarılı sayılabilmesi için bu 40 sorunun 28 tanesini doğru yanıtlaması gerekmektedir. 28 adet doğru yanıt geçme notu olan 70 puana tekabül etmektedir. 70 puan alan SRC 2 Belgesi adayı başarılı olarak SRC 2 Belgesini kazanmış olur.

SRC 2 Belgesi Nasıl Alınır ve SRC 2 Belgesi Kart Ücreti Nedir?

SRC 2 Belgesi nasıl alınır sorusunu yanıtladık. Ancak bu süreçten sonra yöneltilen ilk soru SRC 2 Belgesi kart ücreti ya da SRC 2 Belgesi harç ücreti nedir olmuştur. SRC 2 Belgesinin e-devlet sisteminde onaylanabilmesi ve Kamu kurumlarında yasal bir şekilde görülebilmesi için SRC 2 Belgesi sahiplerinin tek sefere mahsus SRC 2 Belgesi harç ücretini ATM veya Mobil bankacılık yöntemini kullanarak ödemeleri gerekmektedir. SRC 2 Belgesi harç ücretini ödeyen belge sahibi kontrolünü e-devlet sisteminden yaparak SRC 2 Belgesinin onayını görebilir.

SRC 2 Belgesi Nereden Alınır?

SRC 2 Belgesi Nasıl Alınır sorusunu açıkladığımıza göre SRC 2 Belgesini nereden almalısınız buna değinelim. SRC 2 Belgesi Milli Eğitim Bakanlığı onaylı, SRC 2 Belgesi vermeye yetkili SRC Kurslarından alınmalıdır. Sanılanın aksine SRC 2 Belgesi almak uzun süre gerekmez. Yaklaşık 1 Ayda SRC 2 Belgesi sahibi olabilirsiniz. Her sınav döneminde yenilenen ders materyallerimiz ve profesyonel eğitmenlerimiz sayesinde sizler de 1 Ayda SRC 2 Belgesi sahibi olabilirsiniz.

Src Dışında Hangi Belgeler Gereklidir?

Ticari olarak karayolu üzerinde yapacağınız taşımacılık türüne uygun kullanacağınız araç için ehliyet belgesi ve psikoteknik belgesi gerekmektedir.

src belgesi çeşitleri, src belgesi zam gelmeden hemen al
2024 SRC 2 Belgesi Nasıl Alınır, src belgesi zam gelmeden hemen al

2024 SRC Belgesi fiyatları yazımızı okuyarak ödeme konusunda yardım alabilirsiniz. Aklınıza takılan bilgileri bizlere hemen sorabilirsiniz.

Psikoteknik noktasında merak ettiklerinizi sitemizi ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Detaylı Bilgi Almak İçin;

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir