src belgeleri
|

2024 SRC Belgeleri Nelerdir?

SRC Belgeleri, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlar tarafından SRC Belgesi Eğitimi ve SRC Belgesi Sınavı yapıldıktan sonra Ulaştırma Bakanlığı tarafından sağlanan bir mesleki yeterlilik belgeleridir.

2024 SRC Belgeleri Nelerdir?
2024 SRC Belgeleri Nelerdir?

SRC Belgeleri

SRC Belgeleri, kendi aralarında gruplara ayrılmaktadır. Ticari taşımacılığın türünü ve sınırlarını belirleyen SRC Belgesi Sınıfları bulunmaktadır. SRC belgesi alınabilmesi için en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olunması gerekmektedir.

SRC Belgesi Çeşitleri

SRC belgeleri, uluslararası yolcu veya yük taşımacılığı ile yurtiçi yolcu veya yük taşımacılığı olmak üzere iki ana kategoriye ayrılır.

SRC 1 Nedir?

SRC 1, uluslararası yolcu taşımacılığı belgesidir. Turizm, öğrenci servisi, okul servisi, personel servisi, taksi şoförlüğü, otobüs şoförlüğü, İETT şoförlüğü, minibüs şoförlüğü gibi tüm yolcu taşımacılığı türleri için SRC 1 belgesi gereklidir. Yolcu taşımacılığı için SRC belgesi alan kişiler, aynı zamanda yurtiçi taşımacılık için de SRC 2 belgesine sahip olmuş olurlar. Ayrıca, yolcu taşımacılığı için SRC belgesi alacak kişilerin Psikoteknik Belgesi de alması gerekmektedir.

SRC 2 Nedir?

SRC 2, yurtiçi yolcu taşımacılığı belgesidir. Turizm, öğrenci servisi, okul servisi, personel servisi, taksi şoförlüğü, otobüs şoförlüğü, İETT şoförlüğü, minibüs şoförlüğü gibi yolcu taşımacılığı yapılacak tüm taşıma türlerinde SRC 2 gereklidir. Yolcu taşımacılığı için SRC belgesi alan kişilerin Psikoteknik Belgesi de alması gerekmektedir. SRC 2 Belgesi, Türkiye’de en çok tercih edilen mesleki yeterlilik belgelerinden biridir.

SRC 3 Nedir?

SRC 3, uluslararası yük taşımacılığı belgesidir. Nakliye, kargo, yük, tır şoförlüğü, kamyon şoförlüğü gibi yük taşımacılığı yapılacak tüm taşıma türlerinde SRC 3 gereklidir. Yük taşımacılığı için SRC belgesi alan kişilerin Psikoteknik Belgesi de alması gerekmektedir. SRC 3 Belgesi, Türkiye’de yük taşımacılığı alanında faaliyet gösteren kişiler arasında önemli bir mesleki yeterlilik belgesidir.

SRC 4 Nedir?

SRC 4, yurtiçi yük taşımacılığı belgesidir. Nakliye, kargo, yük, tır şoförlüğü, kamyon şoförlüğü gibi yük taşımacılığı yapılacak tüm taşıma türlerinde SRC 4 gereklidir. Yük taşımacılığı için SRC belgesi alan kişilerin Psikoteknik Belgesi de alması gerekmektedir. SRC 4 Belgesi, Türkiye’de yük taşımacılığı alanında faaliyet gösteren kişiler arasında önemli bir mesleki yeterlilik belgesidir.

2024 SRC Fiyatları ile ilgili verdiğimiz bilgiler sizler için yararlı olur. Aklınıza takılan bilgileri bizlere hemen sorabilirsiniz.

src belgeleri zam gelmeden hemen al
2024 SRC Belgeleri Nelerdir, src belgeleri zam gelmeden hemen al

Öneri

Önerimiz, ilk defa SRC Belgesi alacak kişilere yönelik olarak, öncelikle uluslararası SRC Belgelerini tercih etmeniz ve iki belge almanız yönündedir. Çünkü, iki belge alımında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasal bir indirim hakkınız doğacaktır. Böylelikle, indirimli SRC Belgesi almış olacaksınız.

SRC1, SRC2, SRC3 ve SRC4 Belgeleri noktasında merak ettiğiniz tüm soruları bizlere sorabilirsiniz.

Psikoteknik noktasında merak ettiklerinizi sitemizi ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Detaylı Bilgi Almak İçin;

iletişime geçebilirsiniz.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir