SRC 3 Belgesi
|

2024 SRC 3 Belgesi Nedir?

SRC 3 Belgesi, nasıl alınır, kimler alabilir, alma süreçleri, fiyatı nedir, SRC 3 belgesi, ticari amaçla uluslararası yük, eşya ve kargo taşımacılığı yapan ve mesleği sürücülük olan kişilerin alması gereken zorunlu mesleki yeterlilik belgesidir. SRC 3 belgesini almak isteyenlerin öncelikle SRC kurslarına veya SRC merkezlerine başvurması gerekmektedir. 

SRC 3 kurslarımız, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak belge verme yetkisine sahip kurumlardır. Merdiven altı iş yapan ve yetkili ruhsatı olmayan kurumlara güvenmemenizi öneririz. Paranızı ve zamanınızı boşa harcamamak adına doğrudan bize gelmeniz daha güvenilir olacaktır.

src 3 belgesi zam gelmeden hemen al
src belgesi zam gelmeden hemen al

4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği gereğince, ticari amaçlı uluslararası yük, eşya ve kargo taşımacılığı yapan şoförlerin SRC 3 Belgesine sahip olmaları zorunludur. SRC 3 Belgesi olmayan ancak faaliyeti sürdüren şoförler ile ruhsat sahiplerine idari para cezası uygulanmaktadır. Bu yasal düzenlemelerin ihlali ciddi cezalara neden olabilir.

Mevcut bir SRC Belgeniz varsa, yeni alacağınız SRC Belgesi için %50 indirimden yararlanabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, bu indirim tutarı tavan fiyattan uygulanacaktır. Bu fırsatı değerlendirerek daha uygun bir şekilde SRC Belgenizi yenileyebilirsiniz.

Taksitle SRC 3 alabilirsiniz. Tüm kredi kartlarına vadesiz, komisyonsuz, koşulsuz 12 taksit imkanımız bulunmaktadır.

SRC 3 Belgesi Gerekli Evraklar

  • Ehliyet ve Kimlik Fotokopisi
  • Diploma ve Sabıka Kaydı
  • 1 Adet Biyometrik Fotoğraf

SRC 1 Belgesi Kapsam

SRC 3 genel olarak uluslararası taşımacılığı kapsar, bu nedenle yurtiçi yük, eşya ve kargo taşımacılığını içeren SRC 4 Belgesi‘ni de kapsar. Dolayısıyla, SRC 3 Belgesi aldığınızda, SRC 4 Belgesini de almış kabul edilirsiniz.

SRC 3 Belgesi Alma Şartı

SRC 3 Belgesi Alma Şartı

SRC 3 Belgesi kimler alabilir?“, sorusunu sürekli danışanlarımızdan duymaktayız. SRC 3 Belgesi alımı için gereken şartlar oldukça basittir. Bu şartları kısaca listeleyelim:

SRC 3 Belgesi almak İçin gereken şartlar şunlardır:

  • En az II. Kademe Okur Yazarlık Belgesine sahip olunmalıdır.
  • 18 yaşını doldurmuş ve 66 yaşından küçük olunmalıdır.
  • En az B Sınıfı Ehliyete sahip olunmalıdır.
  • Türk Ceza Kanunu’nun 189, 190, 191. maddeleri ile Kaçakçılık Kanunu’nun 12. maddenin takip eden fıkralarından kaynaklanan sicil kaydının bulunmaması gerekir.

şartları sağlayan herkes SRC 3 Belgesini alabilir.

SRC 3 Belgesi Alma Süreci

SRC 3 Belgesi Alma Süreci

SRC 3 Belgesi alma süreci yaklaşık olarak 1 ay sürebilir. Bu süre içinde SRC 3 Belgesini alarak olası idari para cezalarından kaçınabilirsiniz.

SRC 3 Belgesi için başvuru tarihleri her ayın 15’indedir. Başvuru tarihini kaçırırsanız, işlem süresi 45 günü bulabilir. Bu nedenle, başvuru tarihini kaçırmamaya dikkat edin.

SRC 3 Belgesi eğitimleri fiziksel olarak kurumumuzda verilmektedir. Ancak iş yoğunluğu sebebiyle fiziksel eğitimlere katılamayan adaylarımız için canlı yayın sistemimizden de eş zamanlı takip imkanı sunulmaktadır. Ayrıca eğitimler kaydedilerek geriye dönük erişim sağlanabilmektedir.

SRC 3 Belgesi sınav tarihleri, ilgili Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından belirlenmektedir ve bağlı olduğunuz kurum ve ilçeye göre değişiklik gösterebilir. Bölgemizde genellikle her ayın ilk haftası hafta sonu (resmi tatiller, bayram vb. durumlar haricinde) sınavlar düzenlenmektedir.

SRC 3 Belgesi için belge ücreti ve sınav harç ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Bu ücretleri ödeyerek sınavlara katılabilirsiniz.

SRC 3 Belgesi için yapılacak sınav iki bölümden oluşmaktadır. İlk bölüm saat 10:00’da başlar ve 1 saat sürer. Bu bölümde 40 soru bulunmaktadır ve yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez. Başarılı olmak için en az 28 doğru cevap vermeniz gerekmektedir.

Başarılı olduğunuz takdirde, ikinci aşama olan görsel/uygulama sınavına girmeniz gerekecektir. Bu aşamada size izletilecek 3 video sorusundan en az 2’sine doğru cevap vermeniz beklenir.

SRC 3 Belgesi sınavında Başarılı olduğunuzda, Ulaştırma Harcınızı Halk veya Vakıf Bank ATM veya Mobil Uygulaması üzerinden ödediğinizde, belgeniz otomatik olarak e-Devlet sistemine tanımlanır.

Unutmayınız; SRC 3 Belgesi sınavlarında toplam 4 (dört) hakkınız bulunmaktadır.

SRC 3 Belgesi Sınavından Başarısız Oldum ne yapmalıyım?

SRC 3 Belgesi Sınavından Başarısız Oldum Ne Yapmalıyım

SRC 3 Sınavında toplamda 4 (dört) hakkınız vardır. Ancak her başarısızlıkta haklarınız teker teker azalır. Başarısızlık, hem yazılı hem de görsel sınav aşamalarında gerçekleşebilir.

SRC 3 yazılı sınavından başarısız olduğunuzda, tekrar sınava girebilmek için yeniden harç ücretini ödeyerek kaydınızı yenilemeniz gerekmektedir.

Görsel sınavda başarısız olduğunuzda, harç ücretini ödeyerek sadece görsel sınavı tekrarlamaya hak kazanırsınız. Görsel sınavı geçtiğiniz de, tekrar 4 hak tanımlanır.

SRC 3 Belgesi Sınavından Başarılı Oldum, Şimdi Ne Yapacağım?

SRC 3 Belgesi Sınavından Başarılı Oldum, Şimdi Ne Yapacağım

SRC 3 Sınavını başarıyla geçtiğinize dair “Ulaştırma Bakanlığı” tarafından belirttiğiniz telefon numarasına bir SMS gönderilecektir. E-Devlet üzerinden kontrol ettiğinizde, SRC 3 için “Ulaştırma Bakanlığı Harç” ödemesini yapmanız gereken “Ödeme Aşaması” olarak görüntülenecektir.

Halk veya Vakıf Bankası ATM’lerinden harç yatırma işlemi için aşağıdaki 8 adımı uygulayınız.

  • Fatura ve Ödemeler
  • Eğitim Ödemeleri
  • Üniversite Harç Ödemeleri
  • İl Plaka Kodu
  • Karayolu SRC (Genellikle 2.sayfada yer alacaktır)
  • TC Kimlik No
  • Ad-Soyad Borç Bilgisi Görüntüle
  • Para Yatır ve Makbuz Al

Sınavsız SRC 3 Belgesi Nasıl Alabilirim?

SRC 3 Belgesi Ne Kadar

İnternette dolaşan ve niyeti sadece maddi kazanç olan sahte haberlere itibar etmemeniz önemlidir. SRC belgesi gibi önemli bir belgenin alımıyla ilgili güvenilir kaynaklardan doğru bilgiler edinmek ve gerektiğinde resmi kurumlardan destek almak her zaman daha güvenlidir.

Sadece Muafiyetli SRC 3 Belgesi alabilirsiniz. Bu işlemi de e-devlet üzerinden gerçekleştirebilmek mümkündür. Şartı ise;

25.02.2003 öncesi ehliyet belgesi sahibi olmanız gerekir. Bu şartı sağlamıyorsanız, sınava girmeniz zorunludur.

Ancak, B sınıfı ehliyet, genellikle SRC 2 ve SRC 4 belgelerini kapsar. Bu nedenle, SRC belgesi almak isteyenlerin ehliyet sınıfı gerekliliklerini belirlemek için yetkili mercilere danışmaları önemlidir.

SRC 3 Belgesi Ne Kadar?

Sınavsız SRC 3 Belgesi Nasıl Alabilirim

SRC belgesi fiyatı konusunda adayların sıkça sorduğu bir sorudur ve haklı olarak bu konuda bilgi sahibi olmak önemlidir. Ancak, belgelendirme hizmetlerinde zaman zaman fiyat değişiklikleri olabileceğinden, erken kayıt yaptırmanın avantajlı olabileceğini unutmamak gerekir. Bu sayede, zamdan etkilenmeden uygun fiyatlarla belge alabilirsiniz.

  • 2024 SRC 3 Belgesi Fiyatı : 7.000,00 TL
  • 2024 SRC 3 Belgesi Sınav Harç Fiyatı : 600,00 TL
  • 2024 SRC 3 Belgesi Ulaştırma Bakanlığı Harç Fiyatı : 147,00 TL

SRC 3 Çıkmış Sorular

SRC 3 Çıkmış Sorular

Milli Eğitim Bakanlığı, SRC belgeleriyle ilgili soru paylaşımı yapmamaktadır. Ancak, uzman eğitmenler tarafından benzer soruları içeren testlerin bulunduğu kaynaklara başvurabilirsiniz. Bu testler size sınava hazırlanmanızda yardımcı olabilir.

SRC 3 Çıkmış Sorular için lütfen tıklayınız.

SRC Belgesi Sorgulama

SRC 3 Belgesi Sınavından başarılı olan adaylar için 2017 yılından önce var olan SRC Belgesi Kartı uygulaması sonlandırılmıştır. Ancak, başarılı olan adaylar e-devlet üzerinden “SRC Belgesi” kelimesini aratarak “Mesleki Yeterlilik Belgesi Sorgulama/Düzenleme” bölümüne giderek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sekmesinden SRC 3 Belgesini sorgulayabilirler.

SRC Belgesi 1 2 3 4 Nedir?

Ticari olarak kullandığınız aracın taşıdığı yükün cinsi ve faaliyet gösterdiğiniz lokasyona göre değişiklik göstermektedir.

  • SRC 1 Belgesi: Uluslararası yolcu taşımacılığı için gereklidir.
  • SRC 2 Belgesi: Yurtiçi yolcu taşımacılığı için gereklidir.
  • SRC 3 Belgesi: Uluslararası eşya, kargo ve yük taşımacılığı için gereklidir.
  • SRC 4 Belgesi: Yurtiçi eşya, kargo ve yük taşımacılığı için gereklidir.

Bu belgeler, ilgili taşımacılık faaliyetlerinde çalışan sürücülerin mesleki yeterliliklerini belgelemelerini sağlar.

SRC Belgesi Kalkıyor

Pek çok kişi bu konuda yanlış bilgilendiriliyor olabilir. SRC belgeleri kaldırılmıyor, tam tersine, gelecekte süre kısıtlaması getirilmesi planlanıyor. Şu an bir kişi SRC belgesine sahip olduğunda, bu belgeyi ömür boyu kullanabiliyor. Ancak, gelecekte belirli bir periyodik yenileme gerekebilir. Bu durumda, SRC belgeleri devam edecek ancak yenileme süreçleri düzenlenebilir.

Psikoteknik Belgesi Nedir?

Psikoteknik Belgesi Nedir

Psikoteknik Belgesi, ticari amaçla yük, eşya ve kargo taşımacılığı yapacak şoförlerden istenen önemli belgelerden biridir. Bu belge, bir kişinin algı, refleks, muhakeme gibi yeteneklerini ölçen ve analiz eden norm değerlere sahip bir psikomotor analiz cihazıdır. Bu test, genellikle 12 farklı testten oluşur ve bir psikolog eşliğinde uygulanır. Bu belge, şoförlerin trafikte güvenli bir şekilde hareket etme yeteneklerini değerlendirmeye yardımcı olur.

Sağlık Bakanlığına bağlı kurumumuzdan Psikoteknik Belgenizi rahatlıkla alabilirsiniz.

Psikoteknik Belgesi Nasıl Alınır?

Psikoteknik testleri genellikle 1 saat 15 dakika sürmektedir. Bu süre boyunca, 12 farklı testten oluşan bir sistemde farklı yetenekleriniz ölçülür. Bu testler, sırasıyla farklı zihinsel ve fiziksel becerilerinizi değerlendirir. Test sonuçları yeterli veya yetersiz olarak belirlendikten sonra, bir psikolog tarafından size iletilir ve gerektiğinde ilgili hastanelerin psikiyatri bölümlerine yönlendirilirsiniz. Burada, psikiyatristler son kez değerlendirme yaparak sürücülük için psikolojik açıdan uygunluk konusunda bir karara varırlar. Belge almaya hak kazanmanız durumunda, sonuçlar otomatik olarak e-devlet sisteminize işlenir.

Psikoteknik Belgesi kullanım süresi ise 5 (beş) yıl ile sınırlandırılmıştır.

2024 Psikoteknik Belgesi Fiyatı

Psikoteknik Belgesi Fiyatı diğer tüm hizmetler gibi ara zamlardan etkilenmekte ve değişiklik göstermektedir. Güncel Psikoteknik Belgesi Fiyatı için merkezimizi arayabilirsiniz.

Psikoteknik Belgesi e-Devletten Nasıl Alınır?

Psikoteknik Belgesi 2017 yılından itibaren e-devlet sistemine entegre edilmiş ve fiziksel kart basımı uygulaması sonlandırılmıştır. Psikoteknik Belgesi‘ne e-devlet üzerinden erişmek için öncelikle arama kısmına “Psikoteknik Belgesi” yazmanız gerekmektedir. Ardından, “e-İmzalı Psikoteknik Değerlendirme Raporları Sorgulama” seçeneğine tıklayarak Sağlık Bakanlığı’nın belirtilen bölümüne ulaşabilirsiniz ve Psikoteknik Belgenize erişim sağlayabilirsiniz.

Denetimlerde SRC ve Psikoteknik Belgesi

Denetimlerde SRC Ve Psikoteknik Belgesi

Denetimler sırasında TC Kimlik Numaranızı bildirmeniz durumunda, kolluk kuvvetleri Polnet sistemi üzerinden SRC ve Psikoteknik Belgenize erişebilmektedir. Bu sayede belgelerinizi tekrar sunmanıza gerek kalmamaktadır, çünkü bilgileri sistemden doğrudan alabilirler.

Unutmayın! SRC 3 Belgesi alıyorsanız, Psikoteknik Belgesi‘de almanız gerekir.

2024 SRC Belgesi fiyatı yazımızı okuyarak ödeme konusunda yardım alabilirsiniz. Aklınıza takılan bilgileri bizlere hemen sorabilirsiniz.

Psikoteknik noktasında merak ettiklerinizi sitemizi ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Detaylı bilgi almak İçin;

iletişime geçebilirsiniz.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir