SRC Nedir
|

2024 SRC Nedir?


SRC Nedir
, özellikle yolcu, eşya, kargo ve yük taşımacılığı faaliyetini yerine getiren ticari taşımacılık yapan araç sürücülerinin alması zorunlu bir Mesleki Yeterlilik Belgesidir. SRC belgesi alınabilmesi için en az ilkokul mezunu olunması gerekir.

SRC Nedir?

SRC Nedir sorusunun cevabını vermeden önce SRC Belgesi terimini açıklamak gerekir. SRC kelimesi aslında SÜRÜCÜ kelimesinin kısaltılmış halidir. SRC Belgesi Milli Eğitim Bakanlığı‘na bağlı Özel Öğretim Kurumlarında eğitim ve sınav periyotları sonrası Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilen bir Mesleki Yeterlilik Belgesidir.

SRC Nedir
SRC Nedir

SRC Belgesi Çeşitleri

SRC Belgesi kendi içerisinde 4 (dört) farklı grup şeklinde oluşmaktadır. Ticari taşımacılık faaliyetine ve taşımacılığı yapıldığı lokasyona göre farklılıklar bulunmaktadır.

SRC 1 Belgesi; Uluslararası Yolcu Taşımacılığı yapan ticari araç sürücülerinin alması gereken SRC Belgesidir.

SRC 2 Belgesi; Yurtiçi Yolcu Taşımacılığı yapan ticari araç sürücülerinin alması gereken SRC Belgesidir.

SRC 3 Belgesi; Uluslararası Eşya, Kargo ve Yük Taşımacılığı yapan ticari araç sürücülerinin alması gereken SRC Belgesidir.

SRC 4 Belgesi; Yurtiçi Eşya, Kargo ve Yük Taşımacılığı yapan ticari araç sürücülerinin alması gereken SRC Belgesidir.

SRC Belgesi için Gereken Şartlar Nelerdir?

SRC Belgesi için gereken şartlar, SRC Nedir, SRC Belgesi nasıl alırım, SRC Belgesi ne işe yarar, SRC Belgesi nerelerde kullanılır, SRC Belgesini kimler alabilir gibi sıkça sorulan soruları sizler için aydınlatmaya çalışıyoruz.

SRC Belgesi için gerekli olan en önemli şart silah, uyuşturucu, gümrük ve insan kaçakçılığı ile terör suçlarından dolayı sabıka kaydı bulunmamasıdır. Bu şartı taşıyan ve ilkokul mezunu olan herkes SRC Belgesi alabilir.

SRC Nedir
SRC Nedir

SRC Belgesi Neden Alınmalıdır?

SRC Belgesi yolcu, eşya, yük ve kargo taşımacılığı yapan ticari araç sürücülerinin; yaptıkları işin nitelik ve kapsamına göre taşıma faaliyetlerine devam edebilmesi ve cezai yaptırıma maruz kalmaması için SRC 1 Belgesi, SRC 2 Belgesi, SRC 3 Belgesi veya SRC 4 Belgelerinden kendisine uygun olan SRC Belgesini bulundurması zorunludur.

SRC Belgesini Kimler Alabilir?

SRC1 Belgesi ve SRC2 Belgesini;

  • Yolcu taşımacılığı yapan ticari araç sürücüleri,
  • Yolcu taşımacılığı sektöründe ticari araç sürücüsü olmal isteyen kişiler,
  • İlkokul mezunu herkes;

Silah, uyuşturucu, gümrük ve insan kaçakçılığı ile terör suçlarından sabıka kaydı bulunmaması durumunda SRC1 Belgesi veya SRC2 Belgesi alabilir.

SRC3 Belgesi ve SRC4 Belgesini;

  • Yük taşımacılığı yapan ticari araç sürücüleri,
  • Yük taşımacılığı sektöründe ticari araç sürücüsü olmal isteyen kişiler,
  • İlkokul mezunu herkes;

Silah, uyuşturucu, gümrük ve insan kaçakçılığı ile terör suçlarından sabıka kaydı bulunmaması durumunda SRC3 Belgesi veya SRC4 Belgesi alabilir.

Unutmamalısınız ki, SRC1 Belgesi alan bir kişi SRC2, SRC3 Belgesi alan bir kişi ise SRC4 Belgesi almış sayılır.

Src Dışında Hangi Belgeler Gereklidir?

Ticari olarak karayolu üzerinde yapacağınız taşımacılık türüne uygun kullanacağınız araç için ehliyet belgesi ve psikoteknik belgesi gerekmektedir.

src belgesi çeşitleri, src belgesi zam gelmeden hemen al
src belgesi zam gelmeden hemen al

2024 SRC Belgesi fiyatları yazımızı okuyarak ödeme konusunda yardım alabilirsiniz. Aklınıza takılan bilgileri bizlere hemen sorabilirsiniz.

Psikoteknik noktasında merak ettiklerinizi sitemizi ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Detaylı Bilgi Almak İçin;

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir