src 1 belgesi ne işe yarar
|

2024 SRC 1 Belgesi Ne İşe Yarar?

SRC 1 Belgesi ne işe yarar ne amaçla alınır bugün bu yazımızda bu konuya değineceğiz. SRC 1 Belgesi, Uluslararası yolcu taşımacılığı sektöründe araç sürücüsü olarak gösterenlerin sahip olmak zorunda oldukları mesleki yeterlilik belgesidir.

SRC 1 Belgesi Ne İşe Yarar
SRC 1 Belgesi Ne İşe Yarar

SRC 1 Belgesi Ne İşe Yarar SRC 1 Belgesi Olmazsa Ne Olur?

SRC 1 Belgesi, Uluslararası yolcu taşımacılık faaliyetlerinin kesintisiz ve idari para cezası olmadan yürütülmesi için gerekli bir mesleki yeterlilik belgesidir. Turizm ve uluslararası kapsamda yolcu taşıyan ticari araç sürücülerinin SRC 1 Belgesine sahip olmadan taşımacılık faaliyetlerini yapması durumunda yüksek miktarlarda idari para cezası ve iş yavaşlatma ve iş durdurma gibi uygulamalara maruz kalabilmektedirler. SRC 1 Belgesi ne işe yarar sorusunun en net cevabı aslında budur. Bireysel olarak ticari taşımacılık yapan ve firma bazlı olarak taşımacılık sektöründe olan firmaların sürücülerinin SRC 1 Belgesi olmak zorundadır. SRC 1 Belgesi olmayan sürücüler SRC Merkezimizi +90 549 493 42 42 numaramızı arayarak danışmanlarımızdan güncel bilgi talep edebilir ve kayıt için randevu oluşturabilirler.

SRC 1 Belgesi Kimler Alır?

SRC 1 Belgesi, ticari amaçla yolcu, personel ya da öğrenci taşımacılığı işi yapan sürücüler alır. Firma bünyesinde taşımacılık işi yapacak kişilerin de SRC 1 Belgesi alması zorunludur. SRC 1 Belgesi ne işe yarar, bu kapsamda taşımacılık faaliyetinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi konusunda gerekli bir belgedir ve zaruridir. SRC 1 Belgesi olmadan uluslararası yolcu taşımacılığı yapmak kanunen cezai yaptırım ile sonuçlanmaktadır. Unutulmamalıdır ki Uluslararası yolcu taşımacılığı yapılabilen SRC 1 Belgesi ile Yurtiçi yolcu taşımacılığı da yapılabilir. Kişinin ayrıca SRC 2 Belgesi almasına gerek bulunmamaktadır.

SRC 1 Belgesi turizm ve kişisel yatırım amacı ile bireysel olarak da alınabilmektedir.

SRC 1 Belgesi Ne İşe Yarar
SRC 1 Belgesi Ne İşe Yarar

SRC 1 Belgesi Almak İçin Şartlar Nelerdir?

SRC 1 Belgesi ne işe yarar öğrendiğimize göre SRC 1 Belgesi almak için gereken şartları inceleyelim. SRC 1 Belgesi almak isteyen kişinin en az ilkokul mezuniyeti olması gerekmektedir. Eğer başvuran kişi ilkokul mezunu değilse ilkokul mezuniyetine denklik olan en az ikinci kademe okuma yazma belgesi sahibi olmalıdır. Bu mezuniyet ve eğitim şartını taşıyan kişiler SRC 1 Belgesi kursuna kayıt olarak SRC 1 Belgesi için tamamlaması gereken süreci tamamladıktan sonra SRC 1 Belgesi alabilir.

SRC 1 Belgesi Süreci Nasıl İşler?

SRC 1 Belgesi kaydının ardından SRC 1 Belgesi Eğitimine katılan kursiyerler eğitim sürecini tamamlamalarının ardından SRC 1 Belgesi sınavına girmeye hak kazanırlar. Yapılan SRC 1 Belgesi Sınavının ardından geçer not alan adaylar SRC 1 Belgesi sahibi olurlar.

SRC 1 Belgesi Eğitim ve Fiyatı

SRC 1 Belgesi Ne İşe Yarar sorusuna verdiğimiz yanıttan sonra en çok sorulan sorular SRC 1 Belgesi eğitim süresi ne kadar sürer ve SRC 1 Belgesi fiyatı ne kadar olmuştur. SRC 1 Belgesi Eğitim süresi 40 saattir. SRC 1 Belgesi eğitimine katılım zorunludur. 2024 SRC 1 Belgesi fiyatı 6.400,00 TL’dir. Fiyat güncellemeleri ve ödeme planı hakkında SRC Kursu ile +90 549 493 42 42 iletişim numarası ile danışmanlardan bilgi alabilirsiniz.

SRC 1 Belgesi Sınavından Sonra Ne Yapılır?

SRC 1 Belgesi ne işe yarar ve SRC 1 Belgesi sürecini anlattık. SRC 1 Belgesi sınavında başarı gösteren adaylar Ulaştırma Bakanlığı tarafından talep edilen SRC 1 Belgesi harç ücretini SMS ile belirtilen Bankalara yatırmak zorundadır. SRC 1 Belgesi harç ücreti ne işe yarar, SRC 1 Belgesi harç ücreti belgenizin resmi kanallarda onaylı bir şekilde görünebilmesini ve kanun hükümleri gereğince taşımacılık faaliyetini sağlıklı bir şekilde yürütmenizi sağlar.

Src Dışında Hangi Belgeler Gereklidir?

Ticari olarak karayolu üzerinde yapacağınız taşımacılık türüne uygun kullanacağınız araç için ehliyet belgesi ve psikoteknik belgesi gerekmektedir.

src belgesi çeşitleri, src belgesi zam gelmeden hemen al
2024 SRC 1 Belgesi Ne İşe Yarar, src belgesi zam gelmeden hemen al

2024 SRC Belgesi fiyatları yazımızı okuyarak ödeme konusunda yardım alabilirsiniz. Aklınıza takılan bilgileri bizlere hemen sorabilirsiniz.

Psikoteknik noktasında merak ettiklerinizi sitemizi ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Detaylı Bilgi Almak İçin;

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir