Src Belgesi Başvurusu
|

2024 Src Belgesi Başvurusu

Src Belgesi başvurusu için en yakın ve güvenilir Src Kursunu tercih etmeniz önemlidir. Eğitim kalitesine dikkat etmeniz, eğitim vermeyen Src Kurslarını tercih etmemeniz gerekmektedir. Çünkü bu tür kurslar belge alım sürecinizde sizi desteklemeyebilir ve zaman ile para kaybına neden olabilir.

Src Belgesi Başvurusu
2024 Src Belgesi Başvurusu

Src Belgesi Başvurusu

Src Belgesi başvurusu yapabilmek için 18 yaşından büyük ve 66 yaşından küçük olmanız ve en az B sınıfı ehliyet belgesine sahip olmanız gerekmektedir. Bu kriterleri sağladıktan sonra, hangi Src belgesine ihtiyacınız olduğunu belirlemeniz önemlidir.

Hangi Src Belgesine Başvurmalıyım?

Src Belgesi Başvurusu, Src belgesi, ticari taşımacılık yapan sürücülerin yasal bir zorunluluk olarak alması gereken bir mesleki yeterlilik belgesidir. Taşıdığınız yükün türüne ve taşıma yapacağınız bölgeye göre farklı Src belgeleri bulunmaktadır. Bu belgeler, sürücülerin sahip olması gereken bilgi ve becerileri kanıtlamak için gereklidir ve sürücülerin güvenli ve yasal olarak ticari taşımacılık yapmalarını sağlar. Bu nedenle, hangi tür yük taşıdığınız ve nerede taşımacılık yaptığınız belirleyici faktörlerdir.

Yük, Eşya veya Kargo Taşımacılığı yapıyorsam Hangi Src Belgesi Almalıyım?

Yük, eşya veya kargo taşımacılığı yapacak kişiler Src3 veya Src4 belgesi almalıdır. Bu belgeler, yurtdışı ve yurtiçi taşımacılık için gereklidir. Src3, yurtdışı taşımacılığı için geçerliyken, Src4 yurtiçi taşımacılığı için kullanılır.

Eğer yurtiçinde yük, eşya veya kargo taşımacılığı yapıyorsanız SRC 4 Belgesi, yurtdışında ise SRC 3 Belgesi almanız gerekmektedir.

Ek olarak, Src3 belgesini aldığınızda, Src4 belgesini de almış sayılırsınız. Bu, çoğu Src Kursu tarafından belirtilmeyen önemli bir ayrıntıdır.

İleriye dönük olarak tekrar eğitim ve sınava girmemek için Src 3 belgesini tercih etmenizi öneririz. İlk alımlarda aralarında cüzi bir fiyat farkı bulunmaktadır.

Ancak, yurt içi belgesini aldıktan sonra yurtdışında iş imkanı elde etmeniz durumunda yeniden yurtdışı belgesi almanız gerekebilir ve bu da ek bir belge ücreti ödemenizi gerektirecektir.

Turizm, Yolcu Taşımacılığı yapıyorsam Hangi Src Belgesi Almalıyım?

Turizm veya yolcu taşımacılığı yapmayı planlıyorsanız, SRC1 veya SRC2 belgesi almanız gerekir. SRC1 belgesi yurtdışı taşımacılığı için gereklidir, SRC2 ise yurtiçi taşımacılığı yapabileceğinizi gösterir.

Eğer yurtiçinde yolcu taşımacılığı yapıyorsanız SRC 2 Belgesi, yurtdışında ise SRC 1 Belgesi almanız gerekmektedir.

Ek olarak, Src1 belgesini aldığınızda, Src2 belgesini de almış sayılırsınız. Bu, çoğu Src Kursu tarafından belirtilmeyen önemli bir ayrıntıdır.

İleriye dönük olarak tekrar eğitim ve sınava girmemek için Src 1 belgesini tercih etmenizi öneririz. İlk alımlarda aralarında cüzi bir fiyat farkı bulunmaktadır.

Ancak, yurt içi belgesini aldıktan sonra yurtdışında iş imkanı elde etmeniz durumunda yeniden yurtdışı belgesi almanız gerekebilir ve bu da ek bir belge ücreti ödemenizi gerektirecektir.

Otobüs, Minibüs, Taksi, İett, Dolmuş kullanıyorsam hangi src belgesi almalıyım?

Otobüs, minibüs, taksi, iett, dolmuş türü araçlar ile yolcu taşınabileceği için SRC 1 veya SRC 2 alınması gerekmektedir.

Kamyon, kamyonet, tır kullanıyorsam hangi src belgesi almalıyım?

Kamyon, kamyonet, tır türü araçlar ile yük taşımacılığı yapılabileceği için SRC 3 veya SRC 4 almanız gerekmektedir.

Src dışında hangi belgeler gereklidir?

Ticari olarak karayolu üzerinde yapacağınız taşımacılık türüne uygun kullanacağınız araç için ehliyet belgesi ve psikoteknik belgesi gerekmektedir.

src belgesi çeşitleri, src belgesi zam gelmeden hemen al
2024 SRC Belgesi Başvurusu, src belgesi zam gelmeden hemen al

2024 SRC Belgesi fiyatları yazımızı okuyarak ödeme konusunda yardım alabilirsiniz. Aklınıza takılan bilgileri bizlere hemen sorabilirsiniz.

Psikoteknik noktasında merak ettiklerinizi sitemizi ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Detaylı Bilgi Almak İçin;

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir