src belgesi kimler alır
|

2024 Src Belgesi Kimler Alır?

Src Belgesi kimler alır, kimlere gerekmez ve kimler için zorunlu değildir? Src Belgesi almak isteyenler için bu bilgiler oldukça önemlidir. Ancak, belgenin alınabilirliği kişinin mesleki faaliyetlerine ve taşımacılık türüne bağlıdır. Detaylarıyla inceleyelim ve hangi durumlarda Src Belgesi gereklidir birlikte göz atalım.

2024 Src Belgesi Kimler Alır?
2024 Src Belgesi Kimler Alır?

Src Belgesi Kimler Alır?

Src Belgesi alabilmek için belirli şartları karşılamanız gerekir. Bu belge genellikle ticari taşımacılık yapan sürücülere verilir ve karayolu üzerinde çeşitli taşımacılık faaliyetlerinde bulunacak olanlara yöneliktir. Örneğin, otobüs, kamyon, taksi, dolmuş, iett, toplu taşıma araçları ve minibüs gibi ticari araçlar kullanılıyorsa Src Belgesi zorunludur.

Src Belgesi almak İçin aşağıdaki şartları sağlamanız gerekir:
  • En az B Sınıfı Ehliyet Belgesine sahip olmak,
  • En az 18 yaşında olmak,
  • 66 yaşında olmamak,
  • En az ikinci kademe okur yazar olmak,
  • 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 188, 190, 191 maddeleri ile 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’nun 4/7 ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun’un 12/2 maddelerine ilişkin sabıka kaydının bulunmaması.

şartları sağlamanız halinde Src Belgesi alabilirsiniz.

Taşımacılık türünüze göre Src Belgesi

Turizm taşımacılığı, yolcu taşımacılığı, iett şoförlüğü, taksi şoförlüğü, servis şoförlüğü, otobüs şoförlüğü, dolmuş şoförlüğü yapacak sürücülerin Src1 veya Src2 belgesi alması zorunludur. Ayrıca yolcu taşımacılığı yapacak kişilerin Psikoteknik Belgesi de alması gerekmektedir.

Nakliye taşımacılığı, kamyon şoförlüğü, kamyonet şoförlüğü yapacak sürücülerin Src3 veya Src4 belgesi alması zorunludur.

Src Belgesi Kimlere Gerekmez?

Src Belgesi kimler alabilir sorusunu yukarıda cevapladık. Peki, bu Src Belgesi Kimlere Zorunlu değildir, Src kimlere gerekmez birde bu duruma bakalım. 

Öncelikle, hususi bir hafif ticari aracınız var ve ticari olarak taşımacılık yapmıyorsanız bu durumda Src Belgesi gerekmez. Van aracınız veya transporter aracınız gibi ticari araçları özel olarak kullanıyor ve ticari taşımacılık yapmıyorsanız yine Src Belgesi gerekmez.

Bir diğer durumda, taşıma kanununda belirtildiği gibi, ambulans, cenaze taşıyan araçlar, canlı yayın araçları, askeri araçlar ve belediyenin hizmet araçlarını kullanan sürücülerin Src Belgesi almak zorunda olmadığını belirtelim.

Src Belgesi Kimler Alır, src belgesi zam gelmeden hemen al
2024 Src Belgesi Kimler Alır?, src belgesi zam gelmeden hemen al

2024 SRC Belgesi fiyatı yazımızı okuyarak ödeme konusunda yardım alabilirsiniz. Aklınıza takılan bilgileri bizlere hemen sorabilirsiniz.

Psikoteknik noktasında merak ettiklerinizi sitemizi ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Detaylı Bilgi Almak İçin;

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir