Src Belgesi Soru Cevap

2024 Src Belgesi Soru Cevap

Src belgesi soru cevap ile aklınıza takılan tüm src belgesi alma, nasıl alınır, alım süreci gibi Src belgesi almak isteyen herkesin aklına takılan soruları burada yanıtlayacağız. Ticari taşımacılık yapan şoförlerin veya adayların src belgesi alma sürecinde merak ettikleri tüm detayları paylaşacağız. Src kursuna kayıt olmadan önce bilmeniz gereken önemli noktaları anlatacağız.

Src Belgesi Soru Cevap
2024 Src Belgesi Soru Cevap
İçerik gizle

Src Belgesi Soru Cevap

Lütfen src belgesi alırken aklınıza takılan soruları dikkatlice okuyun. Src belgesi alım sürecindeki avantajlardan da faydalanmak için bilgi sahibi olun.

Src Ne demektir?

4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği‘ne göre, ticari olarak yolcu veya yük taşımacılığı yapacak şoförlerin alması zorunlu olan mesleki yeterlilik belgesidir.

Src Kimler alabilir?

Karayolu üzerinde ticari faaliyet gösteren tüm şoförler için zorunludur.

Src Belgesi Çeşitleri Nelerdir?

Kaç çeşit SRC Belgesi olduğu sıkça sorulan bir sorudur. SRC Belgesi alırken, faaliyet alanınıza göre hangi belgeyi almanız gerektiğini bilmelisiniz. Toplamda 5 çeşit SRC Belgesi bulunmaktadır. Bunlar;

  • SRC 1 Belgesi; Uluslararası Yolcu Taşımacılığı yapacak sürücüler için
  • SRC 2 Belgesi; Yurt içi Yolcu Taşımacılığı yapacak sürücüler için
  • SRC 3 Belgesi; Uluslararası Yük Taşımacılığı yapacak sürücüler için
  • SRC 4 Belgesi; Yurt içi Yük Taşımacılığı yapacak sürücüler için
  • SRC 5 Belgesi; Tehlikeli Madde Taşımacılığı yapacak sürücüler için verilecek SRC Belge türleridir.
src belgesi zam gelmeden hemen al
2024 Src Belgesi Soru Cevap, src belgesi zam gelmeden hemen al

SRC Belgesi Sınavından Başarılı Olmak İçin Kaç Doğru Yapmalıyım?

SRC Belgesi Sınavından başarılı olmak için sorulan 40 soru üzerinden 28 doğru yapmanız gerekmektedir. 70 puan ve üzeri SRC Belgesi almaya hak kazanacaktır.

B Ehliyet İle SRC Belgesi Alınır mı?

Sadece ehliyetinizin olması SRC Belgesi almanıza yeterlidir. SRC Belgesinde en az B ehliyet şartı aranmaktadır.

SRC Belgesi Sınavlarına Katılmak İçin Ne Yapmalıyız?

SRC Belgesi Sınavı artık Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenmiş Mesleki Yeterlilik Kurslarından alınan kayıt, eğitimler sonucunda yapılmaktadır. Bir SRC Merkezine kayıt olduğunuz takdirde o dönemin devamındaki ilk SRC Sınavına girebilirsiniz.

SRC Belgesi Başvuruları Ne Zaman?

SRC Belgesi başvuruları genellikle ayın 1 ila 15 tarihleri arasında yapılmaktadır, yani ayın ilk iki haftası diyebiliriz.

SRC Belgesi Sınavları Ne Zaman?

SRC Belgesi sınav tarihleri, genellikle İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin taleplerine göre belirlenir. Kayıt olduğunuz ayın devamındaki ayın ilk iki haftası gibi bir zaman dilimine denk gelir.

Ekip Olarak SRC Belgesi Alınabilir mi?

SRC Belgesi almak için ekip olarak kayıt olabilirsiniz. Mevcut dönem kontenjanına göre belirlenen aralıklarda kayıt yapılabilir ve SRC Belgesi alınabilir. SRC Eğitimi, SRC Merkezi tarafından düzenlenmektedir.

En İyi SRC Merkezi Nerededir?

Tuzla bölgesinde SRC Belgesi hizmeti sunan Denge SRC Kursu bulunmaktadır.

SRC 2 Belgesi veya SRC 4 Belgesi Uluslararası Çalışabilir Miyim?

SRC 2 Belgesi, yurt içinde yolcu taşımacılığı yapma yetkisi sağlarken, SRC 4 Belgesi ile yurt içinde yük taşımacılığı faaliyetlerini yürütebilirsiniz. Ancak, bu belgeler yalnızca yurt içinde geçerlidir. Uluslararası çalışmalar yapmak isteyen sürücülerin SRC 2 Belgesine sahip olanlar SRC 1 Belgesini, SRC 4 Belgesine sahip olanlar ise SRC 3 Belgesini alması gerekmektedir. Bu şekilde uluslararası taşımacılık faaliyetlerini yürütebilirler.

SRC Sınav Tarih Bilgilerini Nereden Öğrenebilirim?

SRC Belgesi almak isteyen sürücüler, bağlı oldukları SRC Merkezleri tarafından sınav tarihleri hakkında detaylı bilgilendirme alabilirler. SRC Belgesi Sınav Tarihleri, genellikle İl veya İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından belirlenir. Bu tarihler, genellikle kayıt olduğunuz ayın devamındaki ayın ilk iki haftası gibi belirlenir. Ancak, kesin tarihler ve detaylar için bağlı olunan SRC Merkezi ile iletişime geçmek önemlidir.

2003 Yılından Önce Alınmış B Ehliyetim Var. Sınavsız SRC Belgesi Alabilir miyim?

Evet, ehliyet aldığınız tarih tam olarak 25.02.2003 tarihinden önce ise sınavsız SRC Belgesi alabilirsiniz.

SRC Belgesi Nasıl Alınır?

SRC Belgesine sahip olmanın iki farklı yolu bulunmaktadır. Birincisi, 25.02.2003 öncesi ehliyet belgesine sahipseniz sınavsız SRC Belgesi alabilirsiniz. İkinci yöntem ise normal kayıt, eğitim ve sınav sürecini takip etmektir. Başarılı olmanız durumunda SRC Belgesi alabilirsiniz.

src belgesi zam gelmeden hemen al
2024 Src Belgesi Soru Cevap, src belgesi zam gelmeden hemen al

Sınavsız SRC Nasıl Alınır?

Sınavsız SRC Belgesi alabilmeniz için ilk şartın 25.02.2003 tarihinden önce ehliyet sahibi olmanız gerekmektedir. Bu şartı sağladığınızda SRC Merkezi tarafından belgenizi alabilirsiniz. SRC belgesi hakkında sıkça sorulan sorulardan biri de sınavsız SRC sorularıdır. Ehliyet şartını sağlamıyorsanız, size sınavsız SRC belgesi verileceği sözlerine itibar etmemeniz önemlidir.

SRC Belgesi Sınavında Kaç Soru Soruluyor?

SRC Belgesi Sınavları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenmektedir ve genellikle 40 yazılı soru ile 3 uygulama sorusundan oluşur.

SRC Belgesinin Süresi Var mıdır?

SRC Belgesi dışında alınan diğer belgeler genellikle 5 yıllık periyodlarla yenilenirken, SRC Belgesi için böyle bir sınırlandırma bulunmamaktadır.

SRC Belgesinde Yaş Şartı Aranır mı?

SRC Belgesi için üst yaş sınırı 66 iken, büyük otobüs kullanacaklar için alt yaş sınırı 26’dır. Ancak SRC Belgesi almak için alt yaş sınırını doldurma şartı aranmamaktadır.

SRC Belgesi Ders Zorunluluğu Var mıdır?

SRC Belgesi dersleri, SRC Merkezi tarafından belirlenir ve katılım zorunludur. Devamsızlık hakkınız, belirlenen derslere %20 oranında izin verilir.

SRC Belgesi Sınavı Yılda Kaç Defa Yapılır?

SRC Belgesi Sınavları, 2017 yılında Milli Eğitim Bakanlığına devredildi. Önceden Ulaştırma Bakanlığı tarafından yılda 4 veya 5 kez düzenlenirken, şimdi Milli Eğitim Bakanlığı her ay bir sınav yapmaktadır. Ancak, Milli Eğitim Müdürlüklerince gelen taleplere bağlı olarak sınavların sıklığı değişebilir.

SRC Belgesi Dersleri Ne Zaman?

SRC Belgesi dersleri, kayıt olduğunuz haftanın ardından sınava kadar olan süre boyunca düzenlenir. Bu dersler genellikle hafta içi akşam veya hafta sonu yapılmaktadır, ancak bu planlama SRC Merkezinizin kararlarına bağlıdır.

İlkokul Mezunuyum SRC Belgesi Alabilir miyim?

SRC Belgesi almak için mezuniyet şartı aranmaz; bu nedenle, ilkokul mezunu bile olsanız SRC Belgesi alabilirsiniz.

SRC Belgesi Cezaları

Ticari olarak yolcu veya yük taşımacılığı yapan bir firmada ticari araç kullanan bir şoför olarak, SRC Belgenizin olmaması durumunda hem sürücüye hem de aracın sahibi firmaya cezai işlem uygulanmaktadır. Sürücüye ve araç sahibine cezai işlem uygulanmaktadır. Bu nedenle, SRC Belgesi almanın önemi büyüktür. Güncel SRC Belgesi bulundurmama cezalarını öğrenmek için sitemiz

Şirketimizde Doblo, Kango, Caddy Tibi Ticari Araçlarımız Var. SRC Belgesi Almalı mıyız?

Araçlarınız ticari sınıfa veya hususi araç kategorisine dahil edilir. Hususi araçlarınızın rutin polis denetimlerinde, eğer yük taşımacılığı veya yolcu taşımacılığı gibi bir durum yoksa, genellikle sizden SRC Belgesi istenmeyecektir. Ancak yük taşıma durumlarında, hususi araçlarınızda olsa bile, SRC 4 Belgesi talep edilecektir. Bu tür Doblo, Fiorino, Caddy ve Kango gibi araçlarınız varsa, kullanacak kişinin SRC Belgesine sahip olması gerekmektedir.

Src Belgesi Soru Cevap Hafif Ticari Araç
2024 Src Belgesi Soru Cevap

SRC Belgesi Sınav Sonuçları Kaç Gün İçerisinde Açıklanır?

SRC Belgesi Sınavına katılan adaylar için sınav sonuçları genellikle 3 ila 4 gün içinde açıklanır.

Yük Taşımacılığı Yapacağım Hangi SRC Belgesini Almalıyım?

Yük taşımacılığı yapacak olanlar için SRC 3 Belgesi ve SRC 4 Belgesi gerekmektedir. Hangi belgenin gerektiği, çalışma alanınıza ve yapacağınız taşımacılığın uluslararası mı yoksa yurt içi mi olduğuna bağlı olarak değişebilir.

SRC 1 Belgesi ve SRC 3 Belgesi İçin Kayıt Oldum. Aynı Anda Alabilir Miyim?

Bir dönem içinde yalnızca bir SRC Belgesi alabilirsiniz.

SRC Belgem var Psikoteknik Zorunlu mu?

SRC Belgesi alırken Psikoteknik Belgesi de gereklidir.

Eğer Src belgesi soru cevapları içinde cevaplanmamış sorularınız varsa, lütfen bizimle iletişime geçin. Size tüm sorularınıza cevaplar bulmada yardımcı oluruz.

Src dışında hangi belgeler gereklidir?

2024 Src Belgesi Soru Cevapları, Ticari olarak karayolu üzerinde yapacağınız taşımacılık türüne uygun kullanacağınız araç için ehliyet belgesi ve psikoteknik belgesi gerekmektedir.

src belgesi çeşitleri, src belgesi zam gelmeden hemen al
2024 Src Belgesi Soru Cevap, src belgesi zam gelmeden hemen al

2024 SRC Belgesi fiyatları yazımızı okuyarak ödeme konusunda yardım alabilirsiniz. Aklınıza takılan bilgileri bizlere hemen sorabilirsiniz.

Psikoteknik noktasında merak ettiklerinizi sitemizi ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Detaylı Bilgi Almak İçin;

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir