src belgesi nereden alınır
|

2024 SRC Belgesi Nereden Alınır?

SRC Belgesi Nereden Alınır, SRC Belgesi alım sürecinde, adaylar genellikle belgenin nereden alınacağını merak ederler. SRC1, SRC2, SRC3, SRC4 gibi belgelerin nereden alınacağı sorusu önemlidir ve bu belgeleri almak için tercih edilen SRC Kursunun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış olması gerekmektedir.

SRC Belgesi Nereden Alınır?

SRC Belgesi veya diğer adıyla SRC1, SRC2, SRC3, SRC4 Belgesi alım sürecine ilişkin en doğru cevabı sunmak istiyoruz. SRC Belgesi, öncelikle SRC Kurslarından alınır. Diğer sürücü kursları, psikoteknik merkezleri veya danışmanlık hizmeti sunan kurumlar yasal olarak bu belgeyi veremez. Bu nedenle, SRC Belgesi almak isteyenlerin SRC Kurslarına başvurması gerekir.

2017 yılından itibaren Ulaştırma Bakanlığı tarafından sağlanan SRC Belgelerinin eğitim ve sınav yönetimi Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir. Bu durumda, SRC Belgeleri Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilirken, eğitim ve sınavlar Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurslar tarafından sağlanır. Dolayısıyla, SRC Belgeleri her iki bakanlığın ilgi alanında yer almaktadır.

SRC Belgesi almak için en uygun seçenek, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Özel Ulaştırma Hizmetleri Mesleki Eğitim ve Geliştirme Kurslarıdır. Bu kurslar, SRC Belgesi almak isteyen adaylara gerekli eğitimi ve sınavı sağlayarak belge almalarını sağlarlar. Bu nedenle, SRC Belgesi almak isteyenlerin bu kursları tercih etmeleri önerilir.

SRC Kursunu Nasıl Sorgularım?

SRC Kursunuz Milli Eğitim Bakanlığı‘nın eğitim kurumları sorgulama sisteminden rahatlıkla sorgulayabilirsiniz. Öncelikle : https://mebbis.meb.gov.tr/kurumlistesi.aspx internet sitesine girmeniz gerekiyor.

SRC Belgesi Nereden Alınır
SRC Belgesi Nereden Alınır

İlgili linke tıkladığınızda, Milli Eğitime bağlı tüm kursları sorgulayabilirsiniz. Bu sorgulama içerisinde SRC, ODY ve ÜDY gibi kursları da bulabilirsiniz. Bu sayede, size en uygun kursu seçerek SRC Belgesi alma sürecinizi başlatabilirsiniz.

  • Özel/Resmi Kurum : “Özel Kurumlar” olarak seçilmelidir.
  • İl : “İstanbul” veya sizin sorgulayacağınız il tercih edilmelidir.
  • İlçe : “Tuzla” veya sizin sorgulayacağınız ilçe tercih edilmelidir.
  • Kurum Türü : “Özel Muhtelif Kurslar” olarak seçilmelidir.

Bilgilerinizi girdikten sonra “Kurum Listele” butonuna tıklayarak tüm “Özel Muhtelif Kurslar” listesini görüntüleyebilirsiniz. Bu listede SRC kursları da bulunacaktır. Size en uygun kursu seçerek başvurunuzu yapabilirsiniz.

SRC Kursunu Nasıl Sorgularım
SRC Belgesi Nereden Alınır

Yukarıda görüldüğü üzere kurum onayına bu şekilde ulaşarak. SRC Belgesi almadan önce kurumunuzu sorgulayabilirsiniz.

Sizlere bu yazımızda SRC Belgesi Nereden Alınır, sorusunu cevapladık. SRC Belgesi ihtiyaçlarınızı SRC Kursumuzdan hızlı ve güvenilir şekilde alabilirsiniz. İhtiyacınız olan Psikoteknik Belgesi için randevu oluşturmayı unutmayın.

Src dışında hangi belgeler gereklidir?

Ticari olarak karayolu üzerinde yapacağınız taşımacılık türüne uygun kullanacağınız araç için ehliyet belgesi ve psikoteknik belgesi gerekmektedir.

src belgesi çeşitleri, src belgesi zam gelmeden hemen al
2024 SRC Belgesi Nereden Alınır, src belgesi zam gelmeden hemen al

2024 SRC Belgesi fiyatları yazımızı okuyarak ödeme konusunda yardım alabilirsiniz. Aklınıza takılan bilgileri bizlere hemen sorabilirsiniz.

Psikoteknik noktasında merak ettiklerinizi sitemizi ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Detaylı Bilgi Almak İçin;

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir