src belgesi sorgulama
|

2024 SRC Belgesi Sorgulama Nasıl Yapılır?

SRC Belgesi sorgulama işlemi, e-devlet üzerinden doğrudan yapılabilmektedir. 2017 yılı öncesinde Ulaştırma Bakanlığına bağlı olan SRC Kursları, SRC Belgesi alımında SRC Kartı vermekteydi. Ancak, 2017 yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığına bağlanmasıyla birlikte SRC Kursları, SRC Belgesi alımlarını e-devlet üzerinden doğrudan işlemektedir.

2024 SRC Belgesi Sorgulama Nasıl Yapılır
2024 SRC Belgesi Sorgulama Nasıl Yapılır

SRC Belgesi Sorgulama

SRC sorgulama işlemlerini e-devlette birkaç adımda gerçekleştirebilirsiniz. Ancak, öncelikle süreci doğru tamamlamanız gerekmektedir.

src belgesi sorgulama src belgesi zam gelmeden hemen al
2024 SRC Belgesi Sorgulama Nasıl Yapılır, src belgesi zam gelmeden hemen al

SRC Belgesi Alma Süreci

SRC belgesi almak için süreçlerin tamamlanmış olması gerekir.

SRC Belgesi Kayıt

Gerekli evraklarınızı Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir SRC Kursuna ibraz ederek ilgili döneme kaydınızı gerçekleştirdiniz. Unutmayın, her dönem kayıtları her ayın 15’i itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı sistemine girilmektedir. Bu kayıt sürecini kaçırmanız halinde gireceğiniz sınav bir sonraki ayın dönemine denk gelecektir.

SRC Belgesi Eğitim

Evraklarınızın Milli Eğitim Bakanlığı sistemine girilmesinin ardından SRC Kursu, SRC Belgesi alabilmeniz için SRC Eğitimlerini organize edecek ve ilgili tarih ve saatte SRC kursunda eğitimleriniz başlayacaktır. Eğitimlerde %5 oranında devamsızlık hakkınız bulunmaktadır. En fazla 2 kez devamsızlık yapabilirsiniz.

SRC Belgesi Sınavı

Sınavınız, ilgili okulda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen iki aşamalı bir süreçten oluşur. İlk aşama yazılı sınavdır ve 40 sorudan oluşur. En az 28 doğru cevap alarak 70 puan ve üzeri almanız gerekir. Sınav sonuçları aynı gün içinde açıklanır. Başarılı olduğunuzda ikinci aşama olan SRC Görsel Sınavı‘na girmeye hak kazanırsınız. Görsel sınavı da geçtiğinizde SRC Belgesi almaya hak kazanırsınız.

SRC Belgesi Harç

SRC Belgesi için gerekli olan harç veya eski tabirle SRC Kart Ücreti, Ulaştırma Bakanlığına ödenmelidir. SRC Kursuna kayıt yaptırdığınızda, iletişim numaranıza bir SMS gelecek. Bu SMS’te size ödeme yapmanız gereken miktar ve ödeme yöntemleri belirtilecektir. Halk veya Vakıf Bank ATM’lerinden veya mobil bankacılık uygulamalarından ödemeyi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer sorgulama sonucunda ‘Ödeme Aşaması’ olarak görünüyorsa, ödeme yapmadığınız için SRC Belgeniz henüz tanımlanmamıştır.

src belgesi sorgulama

SRC Sorgulama

Öncelikle turkiye.gov.tr sitesine girerek arama kutucuğuna “src belgesi” kelimesini yazarak aratıyoruz.

src belgesi sorgulama

Arama sonuçlarında “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı / Mesleki Yeterlilik Belgesi Sorgulama / Düzenleme” seçeneğini seçerek, barkodlu bir belge oluşturabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere SRC Belgesi Sorgulama aşamalarından bahsettik. Umarım sizler için faydalı olmuştur. Yine merak ettiğiniz tüm soruları bizlere sorabilir, detaylı bilgiler alabilirsiniz.

2024 SRC Belgesi fiyatı yazımızı okuyarak ödeme konusunda yardım alabilirsiniz. Aklınıza takılan bilgileri bizlere hemen sorabilirsiniz.

Psikoteknik noktasında merak ettiklerinizi sitemizi ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Detaylı Bilgi Almak İçin;

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir