Src Sınavı
| |

2024 Src Sınavı

Src sınavı, src belgesi alımı için başarı şartı olan iki aşamadan oluşur. İlk aşama, 40 soruluk src test sınavıdır ve ardından 3 soruluk src görsel sınavı gelir. Bu sınav sistemi, tüm src belgelerinde uygulanır. Başarılı olmak için 28 doğru yanıt gerekmektedir.

Src Sınavı Nasıl Yapılır
2024 Src Sınavı

Src Sınavı

Src sınavına girebilmek için öncelikle src kursuna kaydolmalı ve eğitim sürecini tamamlamalısınız. Ardından, Src belgesi sınav harcını ödeyerek ilk sınavınıza katılacağınızdan emin olmalısınız. Tüm şartlar yerine geldiğinde, sınav sürecinin içine girdiğinizi kabul edebiliriz. Şimdi en önemli olanı başarmak: Src belgesi sınavından geçmek.

Src Belgesi Sınavı Aşamalar

Src sınavı iki aşamadan oluşur. İlk aşama, başarılı olmanız halinde ikinci aşamaya geçebileceğinizi belirten bir ön koşuldur.

  • Src Belgesi Yazılı Sınav
  • Src Belgesi Uygulama Sınavı

Ayrıca, başarılı olmanız durumunda aynı gün içinde iki src sınavına girmeniz gerekmektedir. Yazılı sınav sonuçları okul panolarına asılmakta ve başarılı olan adaylar hemen src görsel sınavına katılmaktadırlar. Bu nedenle, sınav sonunda hemen okuldan ayrılmamanız önemle rica edilir.

Src Sınavı saat kaçta olur?

Src sınavı, yazılı ve görsel olmak üzere iki farklı türde uygulanır. Sınav saatinden yarım saat önce okulda olmanız ve üst aramasında sorun yaşamamak için giriş belgesi, kimlik, kurşun kalem ve silgi dışında başka materyal bulundurmamanız önemlidir.

  • Src yazılı sınav : 10:00
  • Src görsel sınavı : 11:00

saatlerinde yapılır.

Src sınavı nerede olur?

Tuzla bölgesindeki Src kursumuza kayıtlı adaylar için sınavlar, Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilmektedir.

Src yazılı sınav

Src belgesi yazılı sınavı, 40 sorudan oluşur ve 28 doğru cevap alarak 70 puan ve üzeri almanız başarılı sayılır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez, bu nedenle boş bırakmak yerine en uygun seçeneği işaretlemeniz önerilir. Src belgesi görsel sınavına katılabilmek için öncelikle yazılı sınavı başarıyla geçmelisiniz.

Src Uygulama sınavı

Src yazılı sınavını başarıyla tamamlayan adaylar, 3 sorudan oluşan src görsel sınavına girerler. Bu sınavda 3 sorudan en az 2 tanesini doğru cevaplayarak başarılı sayılırsınız.

Src sınavı sonuçları ne zaman açıklanır?

Src yazılı sınav sonuçları hemen sınavın ardından yarım saat içinde açıklanırken, src görsel sınav sonuçları ise takip eden ilk hafta içinde kuruma iletilir.

Src sınav sonucundan nasıl haberdar olurum?

Src sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, Src Kursunuz size sonuçlarınızı SMS ile gönderecektir. Başarılı adaylar için ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı (UAB) tarafından da ekstra SMS ile bilgilendirme yapılacaktır.

Başarılı olan tüm adaylar, Src Ulaştırma harcını ödedikten sonra belgelerini e-devlet üzerinden görüntüleyebilirler.

Başarılı olan tüm adaylarımız Src Ulaştırma harcını ödeyerek belgelerini e-devlet üzerinden görebilirler.

Src belgesi deneme sınavları için : https://srcmerkezi.org/src-belgesi-sinav-sorulari/

Src belgesi görsel sınav soruları için : https://srcmerkezi.org/gorsel-uygulama-sorulari/

Src Belgesi sınav soruları ve cevapları için : https://srcmerkezi.org/src-kategori/sinav-sorulari/src-belgesi-sinav-sorulari/

Src belgesi uygulama sınavı soruları için : https://srcmerkezi.org/gorsel-uygulama-sorulari/

Src belgesi çalışma notları için : https://srcmerkezi.org/calisma-notlari/

src belgesi çeşitleri, src belgesi zam gelmeden hemen al
2024 Src Sınavı, src belgesi zam gelmeden hemen al

Src dışında hangi belgeler gereklidir?

Ticari olarak karayolu üzerinde yapacağınız taşımacılık türüne uygun kullanacağınız araç için ehliyet belgesi ve psikoteknik belgesi gerekmektedir.

2024 SRC Belgesi fiyatları yazımızı okuyarak ödeme konusunda yardım alabilirsiniz. Aklınıza takılan bilgileri bizlere hemen sorabilirsiniz.

Psikoteknik noktasında merak ettiklerinizi sitemizi ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Detaylı Bilgi Almak İçin;

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir