src1 belgesi
|

2024 SRC 1 Belgesi

SRC 1 Belgesi, özellikle Uluslararası Yolcu Taşımacılığı yapacak sürücülerin alması gereken zorunlu mesleki yeterlilik belgesidir. SRC 1 Belgesine sahip olan bir sürücü, aynı zamanda otobüs, minibüs, taksi, vip araçlar, turizm taşımacılığı, okul servisi, personel servisi gibi çeşitli meslekleri de icra edebilir.

SRC 1 Belgesi

SRC 1 Belgesi, ticari amaçla Yolcu taşımacılığı yapan otobüs, minibüs, taksi, vip araçlar, turizm taşımacılığı, okul servisi, personel servisi gibi alanlarda çalışan sürücüleri kapsar. SRC 1 Belgesi almak için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Özel Ulaştırma Hizmetleri Mesleki Eğitim ve Geliştirme Kurslarına katılmanız gerekmektedir. Yani kısacası SRC Kurslarından alınır.

SRC1 Nedir?

SRC1 Belgesi Nedir
SRC1 Belgesi Nedir

SRC 1 Belgesi, genellikle SRC Belgesi almak isteyen ve kursumuza başvuran adaylarımızın sıklıkla sorduğu bir konudur. Önemli olan nokta, SRC 1 Belgesi almanın, otobüs, minibüs, taksi, vip araçlar, turizm taşımacılığı, okul servisi, personel servisi gibi Yolcu taşımacılığı alanlarında çalışabileceğiniz anlamına gelmesidir.

Kısaca SRC 1 Belgesi Nedir sorusunun cevabı; Uluslararası Yolcu Taşımacılığı yapacak sürücülerin alması gereken belgedir.

SRC1 Belgesi Hangi Kurumdan Alınır?

SRC1 Belgesi Hangi Kurumdan Alınır
SRC1 Belgesi Hangi Kurumdan Alınır

SRC 1 Belgesi, SRC Kursları tarafından verilir. 2017’den itibaren Milli Eğitim Bakanlığı‘na bağlı Özel Ulaştırma ve Geliştirme Kursları, SRC, ODY ve ÜDY Belgeleri sunmaktadır. SRC 5 Belgesi ise Ulaştırma Bakanlığı tarafından sağlanır. Özellikle vurgulamak istediğimiz bir nokta, SRC Belgesi için SRC Kursları dışında başvuruda bulunmamanız gerektiğidir.

Çünkü; Hiçbir Sürücü Kursu, Psikoteknik Merkezi veya Danışmanlık Hizmeti veren firmalar size SRC1 Belgesi veremez. Bu yetkiye sahip değillerdir. Aracılık hizmeti sağladıklarında, hem maddi hem de zaman kaybına neden olabilirler. Başvuru yapmadan önce gerçek bir SRC Kursu ile muhatap olduğunuzu doğrulamanız önemlidir.

Tuzla ve Pendik bölgelerinde aktif olarak hizmet veren Denge SRC1 Kursu olarak, SRC 1 Belgesi için başvurabilir ve 1 ay içinde belgenizi alabilirsiniz. Bu bölgelerde yaşıyor veya yakınındaysanız bize başvurabilirsiniz.

SRC1 Belgesi Veren Kurslar

SRC 1 Belgesi veren kursları seçerken özellikle resmi ve ruhsatlı bir SRC Kursuna başvurduğunuzdan emin olunuz. SRC Kursunuzu sorgulayarak doğru kuruma kayıt olmanız, maddi ve zaman açısından sizin için avantajlı olacaktır. SRC Belgesi Nereden Alınır yazımızda anlattığımız adımları takip ederek SRC Kursunuzu doğrudan bulabilirsiniz.

SRC1 Belgesi için Tuzla veya Pendik bölgesinde bulunan Denge SRC Kursu sizin için doğru adres olabilir. Burada başvurarak süreçleri hızlıca tamamlayarak 1 ay içinde SRC1 Belgenizi alabilirsiniz.

SRC1 Hangi Amaçla Kullanılır?

SRC1 Belgesi, özellikle Uluslararası Yolcu Taşımacılığı yapan sürücülerin tercih ettiği zorunlu mesleki yeterlilik belgesidir. Bu belge, şoförlerin yalnızca Uluslararası Yolcu Taşımacılığı faaliyetlerini yerine getirmesine izin verir.

İleride iş istihdamı için, ek belge almak için ayrıca 1 aylık eğitim ve sınav sürecine girmeden çift belge alımını öneriyoruz. SRC1 Belgesi aldığınızda, SRC1 Belgesi de alınmış kabul edilir.

SRC1 Hangi Alanlarda Kullanılır?

SRC 1 Belgesi, yalnızca Yolcu taşımacılığı yapan sürücülerin gereksinim duyduğu mesleki yeterlilik belgesidir. Belgenin kapsamı Yolcu taşımacılığını içerir. Yolcu taşımacılığı faaliyetlerini yerine getiren bir sürücünün yanı sıra SRC 1 Belgesi‘nin yanında Psikoteknik Belgesi de alması gerekmektedir.

SRC1 Belgesi ise 1 ayda alınabilen bir belgedir.

SRC1 Belgesi Alma Şartları

SRC1 Belgesi Alma Şartları
SRC1 Belgesi Alma Şartları

SRC 1 Belgesi almak için belirli koşulları sağlamanız gerekir. Bu koşullardan biri 24 yaşından gün almış olmanızdır, ancak bu şart sadece ehliyet alımı için geçerlidir. SRC 1 Belgesi için en az 18 yaşında olmanız yeterlidir.

  • En az B sınıfı ehliyet belgesi,
  • 5237 TCK 188, 190, 191 ve 5607 4/7 ve 6136 12/2 maddelerinden sabıka kaydının bulunmaması,
  • En az II. kademe okur yazarlık

şartlarını sağlamak SRC1 Belgesi almak için yeterlidir.

SRC1 Belgesi Alma İçin Neler Yapılır?

SRC1 Belgesi almak için öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı ve ruhsatnameye sahip bir SRC Kursuna yazılmanız gerekir. SRC Kursunuzun onayını nasıl sorgulayacağınızı bilmiyorsanız, ‘SRC Belgesi Nereden Alınır?’ yazımızdan adımları takip ederek sorgulama yapabilirsiniz.

Gerekli evraklar: SRC kaydınızın yapılabilmesi için ehliyet ve kimlik fotokopisi, diploma ve sabıka kaydı ile 2 adet biyometrik fotoğrafı tamamlamanız gerekmektedir. Sağlık raporu istenmemektedir.

Milli Eğitime bağlı SRC Kursunun bulunması: Kayıt yapmadan önce başvuracağınız SRC Kursunun Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir kurum olduğundan emin olun. Sürücü kursları, psikoteknik merkezleri ve danışmanlık hizmeti veren herhangi bir kurumdan SRC Belgesi almanız önerilmez.

Kayıt: Milli Eğitim Bakanlığına bağlı SRC kursuna gerekli evraklarla kayıt olmanız gerekir. Kayıtlar en geç ayın 15. günü kuruma başvurarak yapılır. Bu tarihten sonra başvurular, SRC Belgesi alma süresini uzatacaktır.

SRC Belgesi Ödeme: Kaydınız alındıktan sonra SRC Kursları ödemeleri peşin olarak talep eder. Ödemelerinizi peşin fiyatına 12 taksit seçeneğiyle yapabilirsiniz.

Eğitim: Kayıttan sonra SRC Kursunuz, eğitim takvimini planlayarak eğitimlerin yapılacağı günü ve saatini belirler. Eğitimlere katılım zorunludur.

Sınav Harcı: Eğitimlerin tamamlanmasının ardından sınavlar genellikle her ayın ilk haftası, hafta sonu yapılır. Sınav harcını yatırmayan kursiyerler 1 sınav hakkını kaybeder.

Sınav Giriş Belgeleri: Sınav tarihi belirlendikten sonra en geç Perşembe günü sınav giriş belgeleri hazırlanır. Bu belgeleri kursunuzdan veya sınav günü okul bahçesinde bulunan eğitim koordinatöründen alabilirsiniz.

Sınav Günü: Sınavın yapılacağı okulda yarım saat öncesinde hazır olmanız gerekir. Sınavlar genellikle aynı okulda ve saat 10:00’da başlar. Sınav sonuçları sınavı takip eden ilk hafta içinde kursunuza bildirilir.

Sınav Hakları: Teorik ve görsel/uygulama sınavlarında 4’er hakkınız bulunur. Başarısız olduğunuz her sınavda 1 hakkınız silinir.

Başarısız Olursam: Başarısız olduğunuz sınavlara bağlı olarak durum değişiklik gösterir. Eğer teorik sınavdan başarısız olursanız, tekrar teorik sınav tarihini beklemeniz gerekir.

Başarı: Başarılı olduğunuzda UDHB tarafından SMS ile bilgilendirilirsiniz. E-devlet üzerinden SRC Belgesi sorgulama yaparak belgenizin barkodlu çıktısını alabilirsiniz.

  • Ulaştırma Bakanlığı Harcının Yatırılması : Başarılı olmanız halinde Ulaştırma Bakanlığına Halk veya VakıfBank ATM veya Mobil Bankacılığı üzerinden 147,00 TL (2024 yılı için geçerlidir) harç ödemenizi yapmanız gerekecektir. Harç ödemenizi yapana kadar e-devlet üzerinden sorgulama yaptığınızda “Ödeme Aşaması” yazısını göreceksiniz. Buradaki ödemeyi yapmayı lütfen unutmayınız.
  • E-Devlet Üzerinden Belgenin Sorgulanması : E-devlet sistemi üzerinden “SRC Belgesi Sorgulama” şeklinde aratarak SRC Belgenizin barkodlu çıktısını alabilirsiniz. Doğrudan yönlenmek için buraya tıklayınız.

SRC1 Belgesi Nasıl Alınır?

SRC1 Belgesi almak için öncelikle SRC Kursuna başvurmalısınız. Kursa sunduğunuz evraklar, her ayın 15’inde Milli Eğitim Bakanlığı‘nın online sistemi olan MEBBİS’e aktarılır. Böylece belirlenen eğitim gruplarına dahil olabilirsiniz. Sonrasında, SRC Kursunuzun eğitmenleri tarafından belirlenen günlerde SRC eğitimleri verilir. Eğitimlerin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri sınav tarihini belirler ve sınavı başarıyla geçerseniz SRC1 Belgesini alırsınız.

SRC1 Kurs Ücreti

SRC1 Kurs Ücreti
SRC1 Kurs Ücreti

SRC1 Belgesi için kurs ücretleri 2024 yılı için 7.000,00 TL olarak belirlenmiştir. SRC1 Belgesi alırken olası tüm masrafları göz önünde bulundurabiliriz. Peşin fiyatına 12 taksit seçeneği ile ödemelerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

2024 SRC 1 Belgesi Belge Ücreti : 7.000,00 TL SRC Kursuna yatırılır.

2024 SRC 1 Belgesi Sınav Harç Ücreti : 600,00 TL SRC Kursuna yatırılır.

2024 SRC 1 Belgesi Ulaştırma Bakanlığı Harcı : 147,00 TL Halk veya VakıfBank ATM veya Mobil Bankacılık üzerinden Karayolları Genel Müdürlüğüne yatırılır.

SRC1 Belgesi alırken toplam masraf : 7.773,00 TL olacaktır.

Eğer daha önceden SRC2 Belgesi, SRC3 Belgesi veya SRC4 Belgesine sahipseniz, yasal tavan fiyat üzerinden yasal indirim hakkınız olacaktır. Ayrıca, çift belge için müracaat ediyorsanız, çift belge indirimi de uygulanacaktır.

Neden SRC1 Belgesini Öneriyoruz?

Bu konuya birden fazla açıdan bakmak önemlidir. SRC Kursumuzda, özellikle SRC2 Belgesi taleplerinde SRC1 Belgesini öneriyoruz. Bu önerimiz, hizmetimizin kalitesini sağlamaktan daha fazlasını hedefler; sizlerin ileride karşılaşabileceği zorlukları minimize etmeyi amaçlar.

SRC1 Belgesi, SRC2 Belgesini içerir. Bu sayede, 1 ay içinde hem SRC1 hem de SRC2 Belgesi alabilirsiniz. İlk başvuruda biraz farklı bir fiyat olabilir, ancak ileride iş başvurularında tekrar eğitim ve sınav süreciyle uğraşmamak için kapsamlı bir belge almayı öneriyoruz.

SRC1 Belgesi Yarı Fiyatına Nasıl Alırım?

Çok bilinmeyen bir durumdan bahsedelim: Daha önceki bir SRC Belgesine sahipseniz (örneğin; SRC4, SRC2 veya SRC3), alacağınız SRC1 Belgesi için tavan fiyat üzerinden %50 indirim uygulanır. Bu sayede SRC1 Belgenizi yarı fiyatına almış olursunuz.

SRC1 Belgesi Alırken Kampanya Ve İndirim

Milli Eğitim Bakanlığının ilgili yönetmeliklerinde belirtildiği üzere, çift belge alımında taban fiyat üzerinden bir indirim uygulanır. Yani SRC1 Belgesi + SRC3 Belgesi alımında ikinci belgeniz indirimli olacaktır.

SRC1 Ne İşe Yarar?

SRC1 Belgesi aldığınızda Uluslararası Yolcu Taşımacılığı faaliyetini gerçekleştirebilirsiniz. SRC1 Belgesi olmadan ticari bir Yolcu taşımacılığı faaliyeti yasal değildir ve idari para cezası ile sonuçlanabilir.

Özellikle işe alım yapan Yolcu taşımacılığı faaliyeti içerisindeki firmaların iş ilanlarında, SRC1 Belgesi genellikle ilk şartlardan biridir. Ancak, bir iş başvurusu yapmak için sadece SRC1 Belgesi yeterli olmayabilir. İlgili aracın gereksinimlerine bağlı olarak Ehliyet Belgesi ve Psikoteknik Belgesi gibi belgelerin de olması gerekmektedir.

En Erken SRC1 Belgesi Sınavı Ne Zaman?

En Erken SRC1 Belgesi Sınavı Ne Zaman
En Erken SRC1 Belgesi Sınavı Ne Zaman

SRC1 Belgesi sınav tarihleri, 2017’den önce Ulaştırma Bakanlığına bağlı olan SRC Kursları için bir önceki yılın sonunda belirlenir ve yılda beş kez düzenlenirdi. Ancak, 2017’den sonra Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan SRC Kursları için sınav tarihleri her ay düzenlenmektedir.

Sınavlar genellikle her ayın ilk haftası, hafta sonlarında yapılır. Ancak, zaman zaman yoğunluk nedeniyle ay sonunda ek sınavlar düzenlenebilir. Bu nedenle, ne kadar erken kayıt olursanız, SRC 1 Belgesi sınavına erken katılma şansınız olacaktır.

SRC 1 Çıkmış Sorular

SRC 1 Belgesi sınav sorularına doğrudan erişim mümkün değildir. 2017’den beri SRC1 Belgesi sınav soruları paylaşılmamaktadır. Ancak, benzer sorulara ulaşmak için SRC kurslarının sağladığı kitaplardaki konu sorularını ve dijital eğitim materyallerini kullanabilirsiniz.

SRC Belgesi sınav soruları geniş bir havuza sahiptir ve her sınavda farklı sorular çıkabilir, bu nedenle karşılaşacağınız sorular sürekli değişecektir. Önemli olan derslere katılarak, eğitmenlerin sağladığı materyallere iyi çalışarak hazırlanmaktır.

SRC 1 Sınav Soruları

SRC 1 Belgesi sınav sorularına hazırlanmak için dijital dokümanlar ve SRC1 Belgesi kitaplarından yararlanabilirsiniz. Ayrıca, SRC1 Belgesi eğitimlerine katılarak eğitmenlerin sağladığı deneme sınavları ile kendinizi test ederek sınava hazırlanabilirsiniz.

SRC1 E-SRC Ders Çalışma

SRC 1 Belgesi için online olarak ders çalışabileceğiniz bir sistemdir. SRC Kursları Derneği tarafından hazırlanan ve sürekli içerikleri güncellenen içerisinde SRC1 Online Sorular, SRC1 Çıkmış Sorular, SRC1 Deneme Sınavları, SRC1 Konu Anlatım ve SRC1 Sınav Soruları bulunan dijital eğitim sistemine TC Kimlik Numaranız ve Şifreniz ile giriş yaparak sınava kendinizi hazırlayabilirsiniz.

E-SRC Programı ile ders çalışmak için E-SRC Programı ile Nasıl Ders Çalışırım? konulu yazımızı inceleyebilir ve online olarak ders çalışmaya başlayabilirsiniz.

SRC1 Belgesi İle Hangi Meslekleri Yapabilirim?

SRC1 Belgesi, Uluslararası Yolcu taşımacılığı belgesidir.

  • ticari taksi şoförlüğü
  • okul servis şoförlüğü
  • personel servis şoförlüğü
  • iett şoförlüğü
  • otobüs şoförlüğü
  • minibüs şoförlüğü
  • halk otobüsü şoförlüğü
  • dolmuş şoförlüğü
  • vip turizm şoförlüğü
  • şehir içi otobüs şoförlüğü
  • şehirlerarası otobüs şoförlüğü
  • uluslararası otobüs şoförlüğü

gibi Yolcu taşımacılığı yapılacak tüm sürücü ve şoförlük mesleklerini icra edebilirsiniz.

Emin olun ki; bazı durumlarda sadece SRC1 Belgesi yeterli olmayabilir. Ayrıca, kullanacağınız aracın türüne göre Psikoteknik Belgesi, ehliyet belgesi ve Büyükşehir Belediyeleri tarafından istenilen Şoför Kartı, Taşıt Kartı gibi belgeler de gerekebilir. Bu belgeleri tamamlamak, faaliyetinizin yasal gerekliliklerine uygun şekilde hareket etmenizi sağlayacaktır.

Sınavsız SRC1 Belgesi Nasıl Alınır?

Sınavsız SRC 1 Belgesi alınabilmesi için 25.02.2003 tarihinden önce B Ehliyet Belgesine sahip olunması gerekir.

Muafiyetli SRC1 Belgesi Nasıl Alınır?

Muafiyetli SRC 1 Belgesi‘ni e-devlet üzerinden başvurarak alabilirsiniz. Ancak bu belgeyi alabilmek için 25 Şubat 2003 tarihinden önce B Sürücü belgesine sahip olmanız gerekmektedir.

SRC1 Belgesi UAB Onay Mesajı Ne Zaman Gelir?

SRC 1 Belgesi sınavından başarılı olmanız halinde sınav sonrası ilk iş günü mesai saatleri içerisinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından onay mesajı alacaksınız. Bu mesaj ile birlikte SRC 1 Belgesi Harcınızı yatırarak SRC 1 Belgenizi onaylayabilirsiniz. Detayları SRC Belgesi Onay Mesajı yazımızdan inceleyebilirsiniz.

SRC1 Belgesi Gerekli Evraklar

RC 4 Belgesine kayıt olurken;

  • Ehliyet ve Kimlik Fotokopisi
  • Diploma ve Sabıka Kaydı
  • 2 Adet Biyometrik Fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır)

belgeleri gerekmektedir.

SRC1 Belgesi Harç Nasıl Yatırılır?

SRC 1 Belgesi sınavından başarıyla geçtikten sonra, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına 147,00 TL harç yatırmanız gerekecek. Bu harcı Vakıf veya Halk Bankası ATM veya Mobil Bankacılık üzerinden ödeyebilirsiniz. SRC Belgesi Sınav Harcı Nasıl Yatırılır? adlı yazımızda detaylı harç ödeme adımlarını bulabilirsiniz.

SRC1 Belgesi Sorgulama

SRC 1 Belgesi sınavını başarıyla geçtikten ve harcınızı ödedikten sonra, SRC 1 Belgenizin bilgileri POLNET sistemine kaydedilecek ve denetimlerde kolluk kuvvetleri tarafından doğrudan erişilebilecektir. Ancak, barkodlu çıktı almak istiyorsanız, e-devlet üzerinden “SRC Belgesi Sorgulama” yazarak SRC 1 Belgenizin çıktısını alabilirsiniz. SRC Belgesi Sorgulama adlı yazımızda detaylı sorgulama bilgilerine ulaşabilirsiniz.

SRC1 Belgesi Hakkında Detaylı Ve Güncel Bilgiler

SRC1 Belgesi ile ilgili sıkça sorulan sorulara cevap verdiğimiz yazıyı inceleyerek merak ettiğiniz tüm soruların güncel cevaplarına ulaşabilirsiniz. Eğer aradığınız cevapları bulamazsanız, bize +90 549 493 42 42 numaralı telefonumuzdan WhatsApp üzerinden yazabilir veya arayabilirsiniz. Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Src Dışında Hangi Belgeler Gereklidir?

Ticari olarak karayolu üzerinde yapacağınız taşımacılık türüne uygun kullanacağınız araç için ehliyet belgesi ve psikoteknik belgesi gerekmektedir.

src belgesi çeşitleri, src belgesi zam gelmeden hemen al
2024 SRC 1 Belgesi, src belgesi zam gelmeden hemen al

2024 SRC Belgesi fiyatları yazımızı okuyarak ödeme konusunda yardım alabilirsiniz. Aklınıza takılan bilgileri bizlere hemen sorabilirsiniz.

Psikoteknik noktasında merak ettiklerinizi sitemizi ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Detaylı Bilgi Almak İçin;

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir